Afbeelding
Stockfoto

Go-Ahead Kampen speelt topper tegen DZC ’68

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - In de eerste klasse D speelt Go-Ahead Kampen zaterdag de topper tegen DZC ’68. KHC gaat tegen De Merino’s op zoek naar de eerste thuiszege.

Go-Ahead Kampen liep afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag aan. DOS ’37 won met 2-1. Een onnodige nederlaag. Go-Ahead dacht er in de eerste helft veel te gemakkelijk over en liet teveel kansen liggen. “Als je er niet de energie insteekt die nodig is, dan roep je het over jezelf af”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen. DZC ’68 is enige ploeg zonder puntenverlies. In de eerste vier speelronden rekende de ploeg uit Doetinchem af met SVZW, DTS Ede, DOS ’37 en De Meriono’s.

KHC treft zaterdag De Merino’s. De Kamper ploeg speelde zaterdag met 2-2 gelijk bij SVI en staat na vier duels op een achtste plek ,et vijf punten. De Merino’s staat een plek lager en heeft een punt minder verzameld. DOS leed afgelopen zaterdag een gevoelige nederlaag tegen Hierden en staat na vier speelronden alleen onderaan. Zaterdag wacht de zware uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn. Deze ploeg verloor afgelopen zaterdag met 1-0 bij DTS Ede en liep daarmee voor het eerst deze competitie averij op.

In de tweede klasse H doet IJVV het prima. Achter de gedoodverfde kampioen Quick ’20 staan de IJsselmuidenaren op een tweede plek. Zaterdag wacht de uitbeurt bij PH Almelo. De tukkers pakten afgelopen zaterdag de eerste punten in de competitie via een 1-0 zege tegen WVF.

In de vierde klasse D staan er zware uitwedstrijden op het programma voor Zalk, ’s-Heerenbroek en VV Kampen. Zalk reist af naar Zwolle voor de uitwedstrijd bij Dieze West. De Zwollenaren maken tot dusver de hoge verwachtingen waar. Dieze West won alle drie duels en het doelsaldo van +12 mag ook gezien worden. ’s-Heerenbroek moet ook aantreden in Zwolle en neemt het op tegen CSV ’28, dat in de derde speelronde voor het eerst tegen puntenverlies aanliep. Wilsum hield CSV op 2-2. VV Kampen wacht een lastige klus in Dronten. Tegenstander Reaal Dronten is een van de titelkandidaten in de vierde klasse D. Wilsum treft zaterdag Wijthmen. Beide ploegen hebben één punt verzameld in drie wedstrijden.

Programma Kamper clubs
Eerste klasse D (5e speelronde)

KHC - De Merino’s 14.30 uur
Go-Ahead Kampen - DZC ’68 15.00 uur
CSV Apeldoorn - DOS Kampen 15.00 uur

Tweede klasse H (5e speelronde)
PH Almelo - IJVV 14.30 uur

Vierde klasse D (4e speelronde)
Dieze West - Zalk 15.00 uur
CSV ’28 - ’s-Heerenbroek 15.00 uur
Wijthmen - Wilsum 14.30 uur
Reaal Dronten - VV Kampen 14.30 uur

Gerard Meijeringh