Foto Tennekes

Go-Ahead Kampen slaat na rust toe in topper tegen DZC ‘68

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag prima zaken gedaan. De ploeg van trainer Gert van Duinen won de topper tegen DZC ’68. Go-Ahead boog na rust een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege. “Ik ben blij dat we een keer uit een achterstand zo terug weten te komen”, aldus Van Duinen.

De bezoekers kwamen in de 15e minuut op voorsprong uit een standaardsituatie. Gloria Papela kopte raak uit een vrije trap. Daarna namen wij het over. Onze opbouw was goed verzorgd”, aldus Van Duinen.

Tim Noordman was deze middag belangrijk voor Go-Ahead. Vlak voor rust wist de goalie de 0-2 te voorkomen. In de 55ste minuut had hij een opnieuw een goede redding in huis. Twee minuten later kwam Go-Ahead langszij. Nick Hendrik stuurde Kees Tol weg. Die passeerde de keeper en schoof de 1-1 tegen de touwen. Het was een goal uit het niets. “Toen kantelde de wedstrijd en konden wij het overnemen. Zij waren het een beetje kwijt”, aldus Van Duinen.

Dennis van der Wal liet zich zien. De verdediger, die lange tijd was uitgeschakeld vanwege een blessure, scoorde in 62ste minuut via een fraai afstandsschot de 2-1. Na een gevaarlijk schot van Nick Hendriks en wederom een belangrijke redding van Noordman, was er in de 79ste minuut wederom een hoofdrol voor Dennis van der Wal. Hij kopte raak uit een corner van Luuc Knul. In de resterende tijd wist Knul net niet de 4-1 te scoren, liet Tol twee grote kansen onbenut en schoot Riekel namens DZC in kansrijke positie naast.

“Het was een wedstrijd tussen twee goede ploegen. Het was constant stuivertje wisselen. In zo’n wedstrijd gaat het om de details. Tim pakte twee fantastische ballen en daardoor konden we het omdraaien”, aldus Van Duinen.