Afbeelding
Foto: Tennekes

Nick Wagteveld bezorgt IJVV bonuspunt tegen koploper Quick ‘20

· leestijd 2 minuten Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag knap een punt gepakt tegen het sterke Quick ’20. De ploeg uit Oldenzaal was beter dan IJVV, maar hield de tegenstander in leven. In de slotfase profiteerde IJVV. Nick Wagteveld was de gevierde man. Vlak voor tijd schoot hij raak en bezorgde IJVV daarmee een bonuspunt.

Emiel Diender moest het doen zonder twee belangrijke spelers. Arjan Wiegers was ziek en begon op de bank. Jonathan van Marle is nog steeds niet fit en kon ook niet starten. Uiteraard was het doel om het sterke Quick ’20 in bedwang te houden. De club uit Oldenzaal in het seizoen 2019-2020 nog in de hoofdklasse van het zondagvoetbal, maar stapte daarna als club over naar het zaterdagvoetbal. Vervolgens stapte de club in in de tweede klasse. Dit seizoen is de ploeg de torenhoge favoriet voor de titel in de tweede klasse H met een sterke selectie. 

IJVV startte in de 5-3-2-opstelling. Doel was om de gelederen gesloten te houden en toe te slaan wanneer het kon. Dat IJVV prima. Natuurlijk, Quick ’20 was voetballend beter. Af en toe was het smullen geblazen voor het publiek. Maar IJVV creëerde in de eerste helft drie goede kansen. Al deze kansen waren niet besteed aan Luc Kalter, die verder een prima wedstrijd speelde. Quick ’20 sloeg in de 14e minuut toe. Jesse Kip kopte raak. 

Daarna verzuimde de ploeg om verder weg te lopen. Kip maakte het wel heel erg bont. Nadat de goed keepende Julian van de Wetering even twijfelde werd hij voorbij gelopen door Kip. Die hoefde bal alleen maar in het lege doel te schuiven, maar hij schoot over. Quick ’20 raakte in het eerste bedrijf twee keer de paal, maar IJVV deed het naar behoren. Wat was er gebeurd als Luc Kalter een van drie kansen had benut? We zullen het nooit weten. Feit was wel dat IJVV in het laatste kwartier steeds beter in de wedstrijd kwam. 

Quick ’20 was ook na rust de betere ploeg, maar het niveau van het eerste half uur kon de ploeg niet meer aantikken. IJVV-trainer Emiel Diender bracht Arjan Wiegers voor de tweede helft en na zo’n kwartier ging IJVV 4-3-3 spelen en werd Gerjon van den Berg naar voren gestuurd. Quick ’20 kreeg ook in het tweede bedrijf enkele goede kansen. De grootste was voor Issy Wevers. Ook hij slaagde erin om voor een leeg doel niet te scoren. 

Het zat IJVV wat dit betreft niet tegen, maar er was wel tegenslag. Arjan Wiegers viel in de 74ste minuut uit met een zware knieblessure. Hij had veel pijn en werd met een brancard van het veld gedragen. Het drukte even de stemming op Sportpark Den Uithoek, maar dat veranderde snel. Quick ’20 kreeg het steeds zwaarder en kwam conditioneel in zwaarder weer terecht. 

In de 86ste minuut kwam Nick Wagteveld binnen de lijnen als vervanger van Mark Homme van der Veen. IJVV gooide alles op de aanval. Quick ’20 profiteerde niet van de extra ruimte en hield IJVV in leven. Daar profiteerden de IJsselmuidenaren in de slotfase van. Eerst claimde IJVV een strafschop in de blessuretijd, nadat invaller Julian Hellendoorn tegen het kunstgras ging. De arbiter wilde er niets van weten. Even later kwam de bal onverwachts voor de voeten van Hellendoorn. Hij schrok zo van deze uitgelezen mogelijkheid, dat een grote kans in rook opging. Nog geen halve minuut later was het alsnog feest op Sportpark Den Uithoek. Gerjon van den Berg legde de bal goed klaar. Nick Wagteveld haalde genadeloos uit. De bal vloog in het hoek. 

De gelijkmaker werd gevierd als een overwinning. IJVV overleefde de laatste aanvallen van Quick ’20 en pakte zo een bonuspunt.
IJVV-trainer Emiel Diender was trots op zijn ploeg, maar had weinig trek om dit uitbundig te vieren. Dat had uiteraard te maken met het uitvallen van Wiegers. “Dit is een grote domper. Hij had zoveel pijn. Dat snijdt door je hart heen”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.