Afbeelding
Foto: John Zoetebier

Invallers bezorgen KHC een punt op de valreep

Sport

VRIEZENVEEN - KHC heeft zaterdag een punt gepakt bij DOS ’37. Het zag er somber uit voor KHC, maar vlak voor tijd zorgde Jorik Schuur voor de gelijkmaker.

KHC was in de eerste 35 minuten de bovenliggende partij. De ploeg kreeg enkele kansen om de score te openen, maar dat lukte niet. Vlak voor rust was KHC-goalie Arian Sevok belangrijk voor zijn ploeg. Durk van der Leest wilde de bal controleren, maar liet zich verrassen door Menno Kamphuis. Met een knappe redding wist Sevok de 1-0 te voorkomen.

Na rust begon KHC sterk aan de tweede helft. De bezoekers waren gevaarlijk via Hushan Ali en Boaz Smits. De grootste kans was voor Brenn de Lange. “Die moest hij eigenlijk maken, maar hij schoot over”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu. In de 51te minuut kwam DOS op 1-0. Durk van der Leest liet zich verrassen door Kamphuis, waarna hij alleen opdook voor het doel. In eerste instantie trof hij geen doel, maar in de rebound was het alsnog raak. Daarna was DOS enige tijd de bovenliggende partij. Goalie Sevok hield KHC in de wedstrijd.

In de laatste tien minuten koos KHC vol voor de aanval. DOS werd teruggedrongen. Dat betaalde zich in de blessuretijd uit met een hoofdrol voor twee invallers. Levai Vos nam de corner. Vervolgens knikte Jorik Schuur de 1-1 binnen. “Zo zie je maar weer dat je het met de hele selectie doet. In de eindfase moeten we doortastender worden in het afwerken en in de eindpass. Daar is nog werk aan de winkel, maar we rechten altijd onze rug.”

Gerard Meijeringh