Jorik Schuur snelt langs Arien Bakkenes.
Jorik Schuur snelt langs Arien Bakkenes. Foto Tennekes

KHC blijft wederom steken op een gelijkspel

KAMPEN - KHC is er niet in geslaagd om voor het eerst in deze competitie een thuiswedstrijd in winst om te zetten. Op Sportpark De Venen kwamen KHC en De Merino’s uit op 1-1. Het was alweer de derde remise voor KHC in deze competitie. Volgens KHC-trainer Kenan Durmusoglu had er meer ingezeten. “We waren de bovenliggende partij.”

KHC moest het doen zonder de geblesseerden Delano Rijke, Romano Luhukay en Durk van der Leest. Al vroeg in de wedstrijd kwam er weer iemand bij in de ziekenboeg. Talha Özen moest al in de 7e minuut het veld verlaten met een hamstringblessure. Gelukkig voor KHC waren Brenn de Lange en Mike Frederiks weer beschikbaar. Zij speelden een goede wedstrijd. Daarnaast viel Jorik Schuur goed in.

De eerste tien minuten waren voor de gasten uit het Gelderse Veenendaal. Daarna nam KHC het over. “We kregen verschillende goede mogelijkheden om op voorsprong te komen en hadden eigenlijk bij rust met 2-0 voor moeten staan”, aldus Durmusoglu.

Dat gebeurde niet. In de 40ste minuut kwam De Merino’s zelfs tegen de verhouding in op voorsprong. Daarbij was er een negatieve hoofdrol voor doelman Arian Sevok. Een speler van De Merino’s ramde de bal naar voren. De bal viel achter de verdediging. Sevok had de bal kunnen pakken, maar liet zich verrassen door Viggo Koelman die de bal in het doel werkte.
Dat was een fikse tegenvaller voor KHC. De Merino’s had tot dat moment geen kans gehad. Vlak voor rust kreeg KHC nog een uitgelezen mogelijkheid om te schade te repareren. Boaz Smits werd neergelegd, maar hij wist de toegekende strafschop niet te benutten.

Na de thee zette KHC aan. De ploeg kreeg kansen via Boaz Smits en Hushan All. In de 60e minuut werd de dadendrang van KHC eindelijk beloond. Uit een goed opgezette aanval scoorde KHC de gelijkmaker. Jorik Schuur ging op links goed door en had een goede voorzet in huis. Hushan Ali maakte het fraai af. “Ook daarna hebben we onze momenten gehad, al moet ik wel zeggen dat De Merino’s ook probeerde om een goal te maken. Het was een heel open wedstrijd”, aldus Durmusoglu, die erg tevreden was over het spel van zijn ploeg. “We waren de bovenliggende partij. We hebben intensief gespeeld met veel druk naar voren en goed verdedigd.”
De Kamper eersteklasser heeft na vijf speelronden zes punten en staat een punt voor op de promotie/degradatieplaatsen. De ploeg heeft een overwinning nodig om hiervan los te komen. Dat dient dan zaterdag te gebeuren tegen DOS ‘37, de club waar Durmusgolu twee jaar werkzaam was. KHC zal moeten omgaan met lastige omstandigheden, want het veld van DOS ‘37 is allesbehalve goed. “Ik zit erover te denken om donderdag op gras te gaan trainen. Dan kunnen de spelers er alvast rekening mee houden”, aldus Durmusoglu.