Afbeelding
Foto Tennekes

Geflatteerde nederlaag voor Zalk in topper thuis tegen Reaal Dronten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - In eigen huis heeft Zalk voor het eerst in deze competitie averij opgelopen. Reaal Dronten won met 0-3. Aanvankelijk had Zalk de tegenstander in de tang, maar een doelpunt in de 55ste minuut veranderde alles.

In de eerste helft verliep alles volgens plan voor Zalk. “We  hadden heel veel grip. Reaal had veel balbezit, maar wij hadden de regie. We stonden compact en hun aanvallers kregen weinig ruimte. Reaal kwam er niet door. We probeerden in de omschakeling gebruik te maken van de ruimte die Reaal ons bood. Dat ging prima”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt. 

Voor de pauze kreeg Zalk één grote kans. “Joost Ottens kon de bal zo inkoppen. Normaal gaat hem dat prima af, maar dit keer miste hij volledig.” 

Na rust trok Zalk de lijn door. Kragt kreeg steeds meer vertrouwen in een goed resultaat. “Het was een wedstrijd waarbij de ploeg zou winnen die het eerst tot scoren zou komen. Net toen ik ervan overtuigd was dat wij dat zouden zijn, viel het doelpunt aan de andere kant.”

Reaal Dronten sloeg in de 55ste minuut toe uit een dood spelmoment. De bezoekers kregen een vrije trap. Zalk-goalie Nik Kloosterboer had een goede redding in huis en tikte de bal tegen de lat. In de rebound was het alsnog raak. Nadat Zalk een kansrijke situatie niet goed uitspeelde, sloeg Reaal Dronten nog een keer toe. 

“Toen knapte er wat bij ons”, aldus Kragt. Zalk ging risico’s nemen. Een verdediger ging eruit en de niet geheel fitte Simon van Halm werd ingebracht. “Dan weet je dat het geen 0-2 blijft. Of de 1-2 valt, of Reaal komt op 0-3”, aldus Kragt. Het laatste scenario kwam uit. Zalk slaagde er maar moeilijk in om gevaarlijk te worden. Reaal sloeg nog een keer toe uit een counter. “Het was een geflatteerde nederlaag. We hebben er alles aangedaan. Als je de 1-0 maakt, win je deze wedstrijd. Nu verlies je met 0-3”, aldus Kragt.
Komende zaterdag wordt er niet gevoetbald in de vierde klasse D. “We gaan dan samen oliebollen bakken. Teambuilding. We moeten wel aan de bak. Er zijn al tweeduizend oliebollen verkocht”, besluit Kragt.

Gerard Meijeringh