Afbeelding
Foto: Marc Maurer

DOS proeft eindelijk het zoet van de overwinning

Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag de eerste punten binnengehaald. In eigen huis won de ploeg met 3-0 van Bennekom. De eerste zege werkte als een bevrijding voor de Kamper eersteklasser en zorgde voor veel ontlading.

De zege was een knappe prestatie. Helemaal als je bedenkt dat er veel spelers vanwege blessures niet beschikbaar waren. In de overvolle ziekenboeg werd halverwege de eerste helft Twan Knul aan toegevoegd. Hij viel geblesseerd uit.

Knul had in de 6e minuut de score geopend. “Hij kreeg de bal aangespeeld, draaide zich vrij en schoot de bal in de lange hoek”, aldus DOS-trainer Henk de Velde. In de 30ste minuut breidde DOS de marge uit. Na een steekbal van Burak Alp scoorde Matthijs de Blok. 

Vlak voor rust kwam DOS ook nog op 3-0 via een eigen goal. “Na een hoekschop sprong Timo Petersen. Daardoor zag een speler van Bennekom de bal te laat aankomen en via hem ging de bal in het eigen doel”, aldus De Velde. Daarna liet Matthijs de Blok nog een kans op 4-0 liggen. In de tweede helft probeerde Bennekom van alles, maar DOS kwam niet in de problemen.

“Het was een verdiende zege. Wij waren een stuk sterker en hebben in de eerste helft goed gebruik gemaakt van de ruimte. Het is mooi dat je met zo’n jonge ploeg met veel werklust met 3-0 weet te winnen. Erik van de Wetering speelt normaal in het tweede en heeft het prima gedaan. Burak Alp speelde op de tien-positie en was de nuttige tien voor ons als team”, aldus De Velde, die complimenten geeft aan alle spelers. “Het was een overwinning van het collectief.”

Gerard Meijeringh