Afbeelding
Foto: DOS Kampen

Geert Hooisma cijferde zichzelf weg in het belang van DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen treurt om het overlijden van Geert Hooisma. Hij overleed op 22 oktober en heeft veel betekend voor DOS Kampen. “Met hem verliezen we een rasechte poelänte, iemand met een enorm DOS-hart. Geert was een leven lang Dosser en sportpark De Maten was zijn tweede thuis. Juist daar sloeg enkele maanden geleden het noodlot toe en maakte een hartstilstand een abrupt einde aan een ‘gewone’ donderdag. Na een spannende tijd, waarin hoop en vrees om voorrang vochten, stierf Geert op veel te jonge leeftijd”, zo laat de club weten.

Geert Lourens Hooisma zag op 27 maart 1949 het levenslicht. Aangestoken door zijn vader meldde hij zich bij DOS, waar hij jarenlang voetbalde. Zijn voetbalcarrière stopte toen hij in het bedrijf van zijn vader stapte, de beroemde Autorijschool Hooisma. Door het lessen in de avonduren en op zaterdagmorgen was een actieve rol ten einde, maar de clubliefde was er niet minder om. Met zijn vader was hij veel op De Maten te vinden waar hij veel vriendschappen opbouwde. Die banden werden nog veel sterker toen Gerrie, zijn vrouw, op pas 42-jarige leeftijd kwam te overlijden. “Mijn DOS-familie heeft mij er doorheen gesleept”, zei Geert Hooisma

Op allerlei fronten heeft Geert Hooisma zich ingezet voor DOS Kampen. Als sponsor en voorzitter van de zaalvoetbaltak, twee perioden als bestuurslid, lid van het MT rondom het eerste elftal, als gastheer van de bestuurskamer en als raadsman van zijn DOS-vrienden. Steeds cijferde hij zichzelf weg als dat in het belang van anderen of de club was. Terecht ontving hij daarvoor de gouden speld van de KNVB en het erelidmaatschap van DOS.

Maar liefst 64 jaar was Geert lid van DOS Kampen. “Een jaar geleden vertelde Geert als DOS-topper nog enthousiast zijn verhaal voor de presentatiegids. Hij hoopte toen nog lange tijd actief te mogen blijven voor DOS. Helaas bleef dat beperkt tot slechts een jaar. Een jaar waarin corona de boventoon voerde. Geert gaf aan dat juist de lockdown hem eraan herinnerde hoezeer hij DOS, zijn tweede familie, miste. Als DOS-familie zullen we hém nu ontzettend gaan missen.”

Gerard Meijeringh