Jenita Koetsier met haar paard Ivy,
Jenita Koetsier met haar paard Ivy, Foto: Wilma Frentz.

Deltaruiters succesvol in Kampen

Sport

KAMPEN - Verschillende leden van de Deltaruiters kwamen afgelopen weekeinde in actie bij de strijd om de Zilveren Ui in Kampen. De rijvereniging uit IJsselmuiden sleepte diverse prijzen in de wacht.

Vrijdag startte Jenita Koetsier met haar paard Ivy in de klasse L. Haar eerste parcours was goed voor een derde plaats. In het tweede parcours eindigde ze als tweede. 

Zaterdag was onder andere de klasse B aan de beurt. Annemiek Vinke reed met haar paard Lexy in het eerste parcours naar een vierde plek en in het tweede parcours haalde deze combinatie de winst binnen. 

‘s Middags kwam Ruben Koetsier in actie met zijn pony Bartje in de klasse B, categorie A/B. Hij reed twee mooie foutloze rondjes en mocht hiervoor een vierde prijs in ontvangst nemen. 

Roselyn Slendebroek ging in dezelfde klasse van start met haar pony Sparkey’s Dream. Zij wisten samen een tweede plek te bemachtigen tijdens het tweede parcours. 

In de klasse B, cat. D/E eiste ook Jojanneke Slendebroek een tweede prijs voor zich op met haar pony Fly de la Novelle.
Jacco Doornwaard had zaterdag een geslaagd debuut met het paard Il Primo Dio in Oldebroek tijdens een dressuurwedstrijd in de klasse Z1. De eerste proef wist hij te winnen met 231 punten. Bij de tweede proef was de energie een beetje op, maar werden zij nog beloond met 220 punten.


Gerard Meijeringh