Kyra Snoeijer met Don Gravin.
Kyra Snoeijer met Don Gravin. Foto: RvM Sportfoto

Prijzen voor Deltaruiters bij Horka Cup in Zwolle

Sport

ZWOLLE - Verschillende leden van de rijvereniging de Deltaruiters kwamen afgelopen weekeinde in actie bij de strijd om de Horka Cup in Zwolle. De afvaardiging uit IJsselmuiden nam diverse prijzen mee naar huis.

Jojanneke Slendebroek reed met twee pony’s in de Horka Cup. Met Fly de la Noyelle in de Klasse B, categorie D en met Dark Dancer tevens in de klasse B categorie E. 

Met beide pony’s reed ze afgelopen vrijdag foutloos rond. Hiermee behaalde ze twee finaleplekken. 

Ook in de finale op zaterdag reed ze met beide pony’s een foutloos parcours en wist ze zich te plaatsen voor de barrage die direct op tijd en op fouten ging. 

Slendebroek reed prima in de barrage. Met Fly de Novelle eindigde ze als vijfde. Met Dark Dancer viel ze net buiten de prijzen. 

Ook Kyra Snoeijer mocht starten bij de Horka Cup. Met Don Gravin ging ze de sportieve strijd aan in de klasse L categorie C/D/E. In deze klasse was de concurrentie groot met verschillende sterke deelnemers en bijna zestig combinaties. 

Snoeijer reed goed tijdens de eerste ronde en ging met een elfde prijs naar huis. Tevens had zij zich geplaatst voor de zaterdag, waar zij terug mocht komen om te starten in de finale. In deze finale behaalde ze een achtste prijs.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.