Afbeelding
Stockfoto

Vier kringkampioenen bij de Deltaruiters

Sport

URK - De Deltaruiters kwamen afgelopen zaterdag met diverse ruiters uit op de kringkampioenschappen voor paarden en pony’s op Urk. Linda Kok, Tessa van der Wal, Ilse Nora Bliek en Kaylee Schiphorst mogen zich kringkampioen noemen.

Bij de paarden zette Linda Kok een goed proef met Queen D in de klasse Z2. Ze werd beloond met 218,5 en 224,5 punten en werd uitgeroepen tot kringkampioen. Nicole Spijker verdiende met 207,5 en 210,5 punten een derde plaats in de klasse L1. Annemarie van der Vegt eindigde in deze klasse als vijfde met 198 en 201,5 punten.

Bij de pony’s was het feest voor Tessa van der Wal. Met Noa eiste ze het kringkampioenschap voor zich op de klasse B-D/E (202 en 208 punten). Ilse Nora Bliek sleepte de kringtitel in de wacht in de klasse M1-C. Kaylee Schiphorst deed dat in de klasse M1-D/E.

De zusjes Jojanneke en Roselyn Slendebroek hebben zich met hun pony’s geselecteerd voor de provinciale kampioenschappen. Jojanneke met haar pony Let’s little she devil in de klasse M1-D. Roselyn startte met Goldberg’s Chilayne in de klasse L1-A en met Sparkey’s Dream in de klasse B-B

Kyra Snoeijer heeft twee parcoursen gesprongen in Zwolle in de klasse L-D/E met haar pony Don Gravin. Zij nam de eerste prijs mee naar huis door een mooie snelle foutloze ronde te rijden.

Gerard Meijeringh