Afbeelding

Vier kringtitels voor Deltaruiters

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN/GENEMUIDEN - Rijvereniging de Deltaruiters was afgelopen weekeinde bij de kringkampioenschappen dressuur in Kampen en Genemuiden goed voor twaalf podiumplaatsen. Vier kringtitels werden er opgeëist door de afvaardiging uit IJsselmuiden. Zestien combinaties hebben zich geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen.

De kringkampioenschappen dressuur gingen afgelopen vrijdag van start in Genemuiden met de klasse Z1, Z2 en ZZL voor paarden en pony’s. In de klasse ZZL wist Jacco Doornwaard met zijn paard It’s Easy het kringkampioenschap op zijn naam te schrijven.

Zaterdag werden de andere klassen verreden. In Genemuiden kwamen de paarden in actie, in Kampen de pony’s. Bij de paarden wist Monica Borger in de klasse B met overmacht het kampioenslint te bemachtigen. Met Hatseflatse vd Keienlegger haalde ze een megascore van 75 procent. Nicole Spijker werd in deze klasse met Kilany uitgeroepen tot reservekampioen (tweede plek). De vierde prijs was voor Esther Nentjes met Charmant. In de klasse L2 mag Mellany van de Vorstenbosch zich reservekampioen noemen met JJ Knoxville. Jacco Doornwaard legde met Juliana Ballerina beslag op de derde plek. In de klasse M1 werd Bianca Koorn reservekampioen met Jerriena.

Ook bij de pony’s waren er veel successen voor de Deltaruiters. In de klasse B, categorie AB eindigde Sophie Post als tweede met Beukenhofs Petra. Zusje Lisa Post pakte een derde plaats met Miss Universe. In de categorie C greep Jojanneke Slendebroek met met Maarlen’s Rapsody de kringtitel. In de klasse L1, categorie C was er een tweede plek voor Ilse Nora Bliek met Floris. Kaylee Schiphorst legde in de klasse L2, categorie D/E beslag op de kringtitel met Sulaatiks Al Capone. In deze klasse was er een derde plaats voor Fleur Kloosterziel met Golden Moonlight. Alle genoemde combinaties zijn door naar de Overijsselse kampioenschappen. Dat geldt ook voor Marjan Slendebroek-Van Unen met haar paar Eastpoint, Carolina Hoppenbrouwers met haar paard J’adore en Jojanneke Slendebroek met Let’s Little She Devil.