Stockfoto

KV DOS Kampen en Wit-Blauw onderuit

AMSTELVEEN/ERMELO - Er viel zaterdag weinig te juichen voor KV DOS Kampen/Veltman en Wit-Blauw. DOS verloor bij KVA. Wit-Blauw ging onderuit bij Dindoa.

DOS bleef ook in de zevende speelronde zonder punten. KVA won met 25-13 en was vooral in de afronding sterker. Tot 4-4 wist DOS nog bij te blijven. Daarna ging KVA over DOS heen (11-4). Beide ploegen gingen met 13-7 de rust in.

Halverwege de tweede helft keek DOS tegen een achterstand aan van tien punten. Daarna begon het wat beter te lopen bij DOS, maar een ruime nederlaag was onafwendbaar. “We vergeten onszelf te belonen met een goede wedstrijd qua resultaat. We krijgen veel kansen, maar we ronden niet genoeg af. Speltechnisch was het een prima wedstrijd”, aldus DOS-trainer Jongman.

Wit-Blauw verzuimde om meer afstand te nemen van de onderste regionen en verloor met 24-17 van Dindoa. De start was goed (3-6). Daarna nam Dindoa een time-out en dat werkte. Er zat meer energie en felheid in het spel van de ploeg uit Ermelo, dat de achterstand omboog in een 12-8 voorsprong bij rust. Wit-Blauw kwam niet goed uit de kleedkamer en wist aanvallend weinig te creëren. Daarnaast kreeg het verdedigend geen grip. Dindoa liep weg (17-9) en het duel was gespeeld.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 20 uur geleden