Stockfoto: Gerard Meijeringh

Belangrijke zege Wit-Blauw

KAMPEN - De korfballers hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt. Antilopen werd op eigen veld met 23-17 verslagen.  Via deze winst heeft de Kamper ploeg wat afstand genomen van onderste twee plekken in de overgangsklasse B.

Wit-Blauw werd in het begin van het duel verrast. Antilopen ging als een komeet van start. Alles was raak bij de bezoekers. Na tien minuten keek Wit-Blauw tegen een 0-6 achterstand aan. Wit-Blauw kwam terug en boog de achterstand om in een 12-11 voorsprong bij rust. In tegenstelling tot een week creëerde Wit-Blauw voldoende kansen en er zat gedrevenheid in de ploeg.

Direct na de pauze kwam Antilopen langszij. Daarna nam Wit-Blauw nadrukkelijk de regie in handen en trok het de goede lijn uit de eerste helft door. De ploeg liep uit naar 16-12 en liep vervolgens steeds verder weg: 21-13.
Nieuwkomer Joanne van de Vorstenbosch beloonde haar goede spel met twee doelpunten. Zij scoorde de laatste treffer en bepaalde de eindstand op 23-17.