Wit-Blauw pakt tweede winst in competitie

DRONTEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Zoals verwacht was de Kamper formatie te sterk voor ASVD. In Dronten won Wit-Blauw met 21-28.

Bij Wit-Blauw keerde Vladimir Slot terug in de basis. De bezoekers begonnen met Jordy Last, Marit Bos en Judith Wong in de aanval. ASVD nam in de begin van de wedstrijd brutaal de leiding en nam een 2-0 voorsprong. Daarna stelde Wit-Blauw snel orde op zaken.

Het aanvalsvak, bestaande uit Denice de Vries, Elyne Last, Gert de Vries en Maarten van Erp, tekende direct voor de 2-1. De ploeg pakte het initiatief en al snel stond Wit-Blauw op een 2-4 voorsprong. Mede door een sterk spelende Gert de Vries sloeg Wit-Blauw een gaatje van vier punten (6-10). Het enige wat Wit-Blauw zichzelf kon verwijten in de eerste helft was dat het niet verder afstand nam van ASVD. De gretige jonge ploeg uit Dronten toonde karakter en wist toch weer aan te haken. Bij rust keek ASVD tegen een 11-13 achterstand aan.

In de beginfase van de tweede helft leek de wedstrijd weer spannend te worden, want ASVD wist aan te sluiten tot 13-14. Daarna zette Wit-Blauw een tandje bij en wist het de voorsprong wederom uit te bouwen tot vier punten (13-17). Jordy Last was in de tweede helft loepzuiver en wist zesmaal de korf te vinden.

Wit-Blauw speelde wedstrijd volwassen uit en scoorde op de goede momenten, waardoor ASVD de aansluiting niet meer kon maken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 21-28 overwinning voor Wit-Blauw.

In de slotfase was er een nog publiekswissel voor Elyne Last-Visscher. Na ruim tien jaar trouwe dienst in het eerste team van Wit-Blauw gaat zij er tussenuit in verband met een zwangerschap.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 4 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 4 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 5 uur geleden