Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Broers Kalter goud waard voor IJVV

Sport

ALMELO - IJVV blijft het prima doen in de tweede klasse H. De IJsselmuidenaren wisten zaterdag voor de vierde keer op rij te winnen. Dit keer waren de broers Kalter goud waard voor IJVV. Jos Kalter scoorde twee keer en Luc Kalter was één keer trefzeker.

IJVV had het lastig in Almelo. Na ruim een half uur spelen kwam PH Almelo op voorsprong via een strafschop. Enkele minuten eerder was Jonathan van Marle geblesseerd uitgevallen. Hij kreeg weer last van zijn hamstring. “Dat speelde weer op en dan je geen risico’s nemen”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender. 

Jos Kalter was de vervanger van Van Marle hij drukte nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. In de 36ste minuut scoorde hij de gelijkmaker. In de 61ste minuut liet Jos Kalter zich weer zien. Uit een voorzet van Tim Roeland volleerde hij de bal fraai binnen. IJVV sloeg in het laatste half uur wederom genadeloos toe. Na de 1-2 van Jos Kalter was het in de 78ste minuut de beurt aan broer Luc Kalter. Na een fraaie aanname schoot hij de bal heerlijk binnen.

“Voetballend hadden we het lastig en dan is het afwachten hoe het kwartje valt. Door doorzettingsvermogen en de broers Kalter is het de goede kant opgevallen. We hebben weer een wedstrijd in het lastige half uur beslist. Dat is steeds zo. De tegenstander is dan op, maar wij niet. Dit hebben de jongens verdiend. Al die trainingen tijdens de coronaperiode zijn niet voor niets geweest”, aldus Diender. 

Komende zaterdag ontvangst de nummer twee IJVV koploper Quick ’20. Een wedstrijd om naar uit te kijken. “We hebben zaterdag niets te verliezen. We gaan er met gestrekt been in en gaan vol gas”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.