Afbeelding
Stockfoto

IJVV speelt topper tegen Quick ’20

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - IJVV speelt zaterdag de topper tegen Quick ‘2-0. Moeten de IJsselmuidenaren een pas op de plaats maken of kan IJVV voor een verrassing zorgen? In de vierde klasse D staat de derby tussen Zalk en ’s-Heerenbroek op het programma.

In de tweede klasse H is het sterke Quick ’20 de gedoodverfde kampioen. De eerste vijf wedstrijden werden door de ploeg uit Oldenzaal in winst omgezet. IJVV liep alleen in de eerste duel averij op (puntendeling bij Hulzense Boys) en won daarna vier wedstrijden op rij. Dat levert IJVV een tweede plek op met twee punten achterstand op Quick ’20. Nummer drie Hulzense Boys heeft vier punten minder dan IJVV. De grote vraag is wat IJVV kan uitrichten tegen het ambitieuze Quick ’20, dat zo snel mogelijk hogerop wil.

In de vierde klasse D staat de aantrekkelijke derby tussen Zalk en ’s-Heerenbroek op het programma. Beide ploegen hebben ambities, maar zijn er achter gekomen dat koploper Dieze West wel erg sterk is. Zalk en ’s-Heerenbroek staan allebei op zes punten en hebben dus al zes verliespunten. Meer averij kunnen beide ploegen niet gebruiken, wat het duel extra interessant maakt. In deze klasse spelen VV Kampen en Wilsum thuis. Kampen ontvangt Wijthmen, Wilsum neemt het op tegen VSW.

In de eerste klasse D hoopt DOS Kampen eindelijk eens van de nul af te komen. Dat dient te gebeuren tegen het sterke Bennekom, een lastige klus. Go-Ahead speelt de lastige uitwedstrijd bij SDV Barneveld en KHC reist af naar Vriezenveen voor het duel tegen DOS ’37.

Programma:
Eerste klasse D (6e speelronde)

DOS ’37 - KHC 14.45 uur
SDV Barneveld - Go-Ahead Kampen 15.00 uur
DOS Kampen - Bennekom 15.00 uur

Tweede klasse H (6e speelronde)
IJVV - Quick ’20 15.00 uur

Vierde klasse D (5e speelronde)
Zalk - ’s-Heerenbroek 14.30 uur
Wilsum - VSW 14.30 uur
VV Kampen - Wijthmen 14.30 uur


Gerard Meijeringh