Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

’s-Heerenbroek schrijft geschiedenis met winst bij CSV ’28

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - ’s-Heerenbroek heeft zich goed hersteld van twee nederlagen op rij. In Zwolle boekte de ploeg bij CSV ’28 een belangrijke overwinning. “We hebben geschiedenis geschreven. ’s-Heerenbroek heeft hier nog nooit weten te winnen”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Vooraf was het de vraag hoe ’s-Heerenbroek ervoor stond. “We hadden wat weg te spoelen. De nederlaag tegen VSW was een bittere pil. Na twee nederlagen moesten we naar CSV om te spelen op kunstgras waarbij de bal alle kanten opstuit”, aldus Van den Burg.

’s-Heerenbroek speelde met veel druk vooruit. “Je moet CSV niet lagen voetballen. Ik wilde de jongens graag in de duels hebben. Daar houdt CSV niet van. Dat hebben ze heel goed uitgevoerd.”

CSV was in de beginfase wel de betere ploeg en creëerde wat kleine kansjes. Daarna kwam ’s-Heerenbroek er steeds beter in. Vlak voor rust sloeg ’s-Heerenbroek toe via de counter. Jesper Wennemers tikte de bal via de binnenkant van de paal binnen.

In het eerste kwartier na rust verzuimde ’s-Heerenbroek om verder weg te lopen. Wim Kwakkel en Jonno Pruim scoorden niet. CSV drong aan en was enkele keren gevaarlijk. “Maar ze bleven de bal maar rondspelen zonder de trekker over te halen. Ze waren niet effectief”, aldus Van den Burg.

 ’s-Heerenbroek was dat ook niet. In de laatste tien minuten liet de ploeg weer een grote kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Dit keer bleef dat zonder gevolgen. “We hebben verzuimd om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dit is een heerlijke overwinning. Dit hadden we nodig. We voetbalden niet geweldig, maar de manier waarop we CSV hebben bestreden was geweldig. Dit zijn drie bonuspunten. Dit hadden we niet ingecalculeerd, maar wel binnengehaald met een fikse dosis inzet”, besluit Van den Burg.

Gerard Meijeringh