Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

VV Kampen laat het liggen tegen Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - VV Kampen heeft zaterdag met 4-2 verloren van Reaal Dronten. Volgens Kampen-trainer Jeroen Kloekke had er zeker meer ingezeten voor zijn ploeg. “We waren niet minder dan Reaal Dronten, absoluut niet.”

Kampen liet het vooral liggen in het eerste half uur. “Toen waren we de betere en hadden we op voorsprong moeten komen”, aldus Kloekke. In deze fase kreeg Kampen twee goede kansen. Kevin Veger ging alleen op het doel af, maar scoorde niet. Een gevaarlijk schot van Mike Piek trof net geen doel. “We hadden het betere van het spel. We dwongen Reaal Dronten om de lange bal te spelen.”

In de 27ste minuut kwam er een barst in de tactiek van Kampen. Job Landsman moest een corner weggeven. Uit deze hoekschop scoorde de thuisploeg. Direct na rust sloeg Reaal Dronten weer toe. Na een foutieve pass van Jurre van Vlijmen plaatste Reaal Dronten een succesvolle tegenstoot, waarbij de verdediging van Kampen er niet goed uitzag.

Kevin Veger deed in de 67ste minuut wat terug. Hij scoorde in de kluts de 2-1. Vijf minuten later zette Reaal Dronten de marge weer op twee. Een buitenspelgoal volgens Kampen, maar de arbiter keurde de treffer goed. Wederom wist Kampen terug te komen. In de 78ste minuut was Kevin Veger opnieuw trefzeker op aangeven van Mike Piek. Kampen ging vervolgens risico’s nemen. Dat werd door Reaal Dronten in de 82ste minuut afgestraft: 4-2.

Ondanks de nederlaag was Kloekke tevreden. “We hebben veel beter gespeeld dan twee weken geleden tegen Noord Veluwe Boys. Ik heb goede dingen gezien en we hebben veerkracht getoond.”

Gerard Meijeringh