Stockfoto: Gerard Meijeringh

Matig Wilsum weet wel te winnen

WILSUM - Wilsum heeft zaterdag voor de tweede keer op rij gewonnen. VSW werd met 3-0 verslagen. “Het was een heel matige wedstrijd. Vanaf de 42ste minuut speelden we tegen tien man. Daar hebben we geen gebruik van weten te maken, aldus Wilsum-trainer Dick Schrijer.

Schrijer kende de nodige personele problemen. Twee spelers waren niet beschikbaar vanwege corona. Daarnaast waren vier spelers geblesseerd.

Toch liep het voorspoedig voor Wilsum. Zonder goed te voetballen liep de ploeg in de eerste helft uit naar 2-0. VSW zorgde nog wel voor het eerste gevaar. Een inzet van VSW eindigde op de lat. In de 21ste minuut opende Daniel Niemeijer de score. Bart Schoonhoven zette goed door en leverde een goede voorzet af. Niemeijer schoot vervolgens raak.

Vlak voor rust liep Wilsum uit naar 2-0. Bart Schoonhoven naar de grond gedrukt. Patrick Bastiaan benutte de toegekende strafschop. Even later kreeg een speler van VSW een tweede gele kaart na een overtreding op Schoonhoven.

Tegen tien man werd het lastiger voor Wilsum. De ploeg was zoekende en kon de numerieke meerderheid niet uitbuiten. De beste kansen waren voor VSW, maar de ploeg uit Windesheim was niet efficiënt. Wilsum kwam nog wel een keer tot scoren. Uit een voorzet van Alwin van de Wetering werkte Gert Jan Sollie de bal via zijn knie binnen.

Daarna kregen beide ploegen nog kansen, maar het bleef bij 3-0, een geflatteerde zege voor Wilsum, dat inmiddels de weg omhoog heeft inzet en is geklommen naar de zesde plek in de vierde klasse D.