Afbeelding
Foto Tennekes

Go-Ahead Kampen stelt teleur met nederlaag tegen Hierden

Sport


KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de derde nederlaag op rij geleden. Thuis werd teleurstellend met 0-1 verloren van Hierden. “Er is werk aan de winkel. Er moet wat gebeuren”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen.

In de 37ste minuut viel de enige treffer van de middag. “In de eerste helft was het slecht. Onze organisatie was niet goed. We waren niet goed genoeg aan de bal. Dat leidde tot veel balverlies. Daar komt die treffer ook uit. We mochten eigenlijk nog blij zijn dat we niet met 0-2 of 0-3 achter kwamen.”

In de tweede helft ging volgens Van Duinen ‘ietsje beter’. “Toen hadden we onze organisatie beter op orde. Hierden kon er niet meer uitkomen, maar er stonden wel dubbel zoveel mensen van Hierden in de zestien. We konden er moeilijk doorkomen en we hebben geen pinchhitter die dat open kan breken.” 

Was er een gebrek aan scherpte bij Go-Ahead? “Dat weet ik niet. Als de organisatie en de communicatie niet goed zijn, dan klopt er heel veel niet. Dan ben je overal te laat.” 

Van Duinen noemt de nederlaag tegen Hierden zeer teleurstellend. “In de wedstrijden tegen SDV Barneveld en DTS Ede waren we gelijkwaardig. Nu was het anders. We waren vandaag niet goed. Als je zo slordig speelt, leidt je elke keer een counter in en kun je nooit druk zetten. Dan kan elke ploeg counteren. Onze organisatie moet beter. Alles staat of valt met een goede communicatie. Als je dat niet goed op orde hebt, krijg je geen goede uitvoering. Dat moet de komende weken anders.”

Afbeelding

Gerard Meijeringh