Afbeelding
Foto: Tennekes

IJVV steviger op plek vier na winst tegen PH

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Vier dagen na de teleurstellende nederlaag tegen Vroomshoopse Boys heeft IJVV weer drie punten gepakt. Op Sportpark Den Uithoek werd met 3-1 gewonnen van PH Almelo. Door deze overwinning en de remise van Den Ham staat IJVV steviger op de vierde plek in de tweede klasse H. 

IJVV begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste vier minuten twee goede kansen. Zo kopte Jonathan van Marle naast en verdween een schot van Luc Kalter net naast het doel. Daarna nam PH de regie in handen. In 6e minuut deelden de bezoekers de eerste waarschuwing uit. IJVV-keeper Albert Jan Meuleman bracht redding. Drie minuten later raakte PH de paal en even later behoedde Meuleman IJVV weer voor een tegentreffer. In de 33ste minuut kwam IJVV wel tot scoren. Jonathan van Marle kopte raak.

“In het begin kregen wij kansen. Daar moet er één van in. Daarna was PH beter. Zij hadden bij de rust met 0-2 voor moeten staan”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender. 

Na rust trok IJVV het duel naar zich toe. De ploeg speelde opportunistischer, was beter in de duels en fysiek sterker dan PH. In de 50ste minuut zorgde Luc Kalter voor de 2-0. Gerjon van den Berg maakte in de 73ste minuut de 3-0. Vlak voor tijd deed PH nog wat terug. 

Albert Jan Meuleman (40) stond toen al niet meer in de goal. Hij werd enkele minuten eerder vervangen door Roy van Dijk. “Het is fantastisch dat hij op zijn leeftijd nog in de basis staat en ook nog een geweldig niveau haalt. Ap heeft ons vandaag op de been gehouden. IJVV moest winnen. Dat hebben we gedaan met een hoofdrol voor Appie Meuleman. Het was een moeilijke middag. We hebben een moeilijke wedstrijd afgesloten met duidelijke cijfers. Dan heb je een topmiddag. We staan vierde en hebben even wat lucht. We hebben een gaatje geslagen. We staan er goed voor, maar dat zegt niet zoveel. Er is nog een lange weg te gaan en er komen nu belangrijke wedstrijden aan”, aldus Diender.

IJVV speelt zaterdag het uitduel bij Sparta Enschede, de nummer zes in de competitie. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen Den Ham, de huidige nummer vijf van de tweede klasse H.

Gerard Meijeringh