Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk boekt derde zege op rij

· leestijd 1 minuut Sport


ZALK - Zalk blijft dit jaar maar winnen. De ploeg van trainer Egbert Kragt versloeg zaterdag Wijthmen met 4-1 en boekte zo de derde zege op rij. Door deze zege en de remise van ’t Harde is Zalk terug op plek twee in de vierde klasse D.

“Deze overwinning tegen een directe concurrent smaakte heel zoet. Je weet dat de maand maart belangrijk wordt. Dan zie je vaak verschuivingen ontstaan op de ranglijst. Dan moet je zorgen dat je aan de goede kant zit en je wedstrijden winnen. Dat hebben we gedaan”, aldus Kragt.

Zalk had het lastig in het begin en moest wennen aan de omstandigheden. De ploeg voetbalde de eerste helft tegen de wind in. In de 20ste minuut kwam Zalk op het goede spoor. De bal ging op de stip naar een handsbal. Jeroen van den Bosch benutte de strafschop. Enkele minuten later volgde de 2-0. Na een mooie aanval over de linkerkant tikte Simon van Halm de 2-0 binnen. Tien minuten voor rust kwam Wijthmen terug. Ramin Ezzat kreeg een duw in de rug en raakte de bal met zijn elleboog. Uit de toegekende vrije trap scoorden de bezoekers.

Na rust speelde Zalk met de wind in de rug en trok de ploeg de wedstrijd naar zich toe. Wijthmen kwam niet meer op de helft van Zalk en kreeg twee tegentreffers om de oren. De eerste was van Simon van Halm. Hij draaide weg en schoot raak. Hij was alweer zijn tiende treffer en daarmee is hij tot dusver de meest productieve speler in het Kamper voetbal. De 4-1 kwam op naam van Emiel Post. Hij scoorde na voorwerk van Michel Hamer. 

“Als Emiel de bal niet had aangeraakt, was het ook een doelpunt geweest. We voetbalden goed en waren goed geconcentreerd. Vorig jaar kregen we veel doelpunten tegen. Het gaat dit jaar prima. We staan in 2022 op negen punten uit drie wedstrijden. We hebben negen keer gescoord en zitten op slechts één tegentreffer. Dat zijn goede cijfers”, aldus Kragt.

Gerard Meijeringh