Afbeelding
Stockfoto

Zalk wint ruim bij Kampen en stijgt naar tweede plek

Sport

KAMPEN - Zalk heeft dinsdag de derby bij Kampen met 0-3 gewonnen. Zalk is de nieuwe nummer twee in de vierde klasse D. “We hebben gedaan wat we moesten doen”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt.

Trainer Jeroen Kloekke laat Kampen de laatste tijd meer behoudend spelen. Dat gebeurde ook tegen Zalk. Daar had Zalk moeite mee. Het duel werd afgewerkt op een bijveld op Sportpark De Maten, omdat het hoofdveld van Kampen niet is voorzien van kunstlicht. “Dat veld is kleiner en Kampen hield het compact. Dan wordt het lastig om er doorheen te komen”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt. 

Zalk hoopte op een snelle goal en dat gebeurde. Al in de 12e minuut was het raak via Simon van Halm. “Je komt op een vroege voorsprong, maar toch kwamen we daarna niet aan voetballen toe. Het was wat onrustig en we waren minder goed in de passing. Dat had ook te maken met het veld en de kleine ruimtes”, aldus Kragt.

Zalk wist na de openingstreffer niet veel meer te creëren. Kragt drukte zijn ploeg op het hart om meer van kant te wisselen en rustiger en geduldiger te zijn. De bezoekers kwamen in de 52ste minuut op 0-2. In de 70ste minuut bepaalde Michel Hamer de eindstand op 0-3. 

“Daarna was de wedstijd beslist en kregen we nog verschillende kansen”, aldus Kragt, die positieve woorden had over Kampen. “Af en toe lukte het de ploeg om goed te voetballen. Dat is toch een compliment voor de trainer. Hij werkt er knetterhard aan om Kampen aan het voetballen te krijgen. Ik hoop dat de punten nog gaan komen voor Kampen. Dat verdienen ze.”Gerard Meijeringh