Foto Tennekes

DOS ruim op voorsprong tegen koploper, maar kan het niet afmaken door blessure arbiter

KAMPEN - DOS Kampen leek zaterdag goede zaken te doen. Bij rust stond de ploeg op een 2-0 voorsprong tegen koploper DZC ’68, maar toen bleek dat de arbiter niet verder kon en werd de wedstrijd gestaakt.

De scheidsrechter kampte met een hamstringblessure. Omdat er geen neutrale assistent-scheidsrechters waren, kon de rol van de arbiter niet worden overgenomen. “Dat was heel frustrerend. Je wilt de wedstrijd toch uitspelen en kijken waar je met het team staat. We hadden bij rust wel met 4-0 voor moeten staan”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.

Een fel spelend DOS Kampen liet DZC geen moment in de wedstrijd komen. Al in de beginfase had DOS moeten toeslaan, maar dat lukte niet. Allan Bakker miste een strafschop. Daarna werden kansen voor Matthijs de Blok en Jochem van Putten niet omgezet in goals.

DOS kwam twee keer tot scoren. In de 21ste minuut opende Twan Knul de score. Na een corner werd de bal getoucheerd. Vervolgens kopte Knul raak. In de 33ste minuut was Allan Bakker trefzeker. Na een goede steekpass van Knul passeerde Bakker de keeper en schoof de 2-0 binnen.