Mark Sollie is goalie Thomas den Besten te snel af en scoort de 3-0.
Mark Sollie is goalie Thomas den Besten te snel af en scoort de 3-0. Foto Tennekes

Winnend DOS laat zich niet verrassen door ESC

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft zich zaterdag niet laten verrassen door derdeklasser ESC. De Kamper eersteklasser begon scherp aan het duel, won uiteindelijk zonder al te veel problemen met 5-2 en bekert als enige Kamper club door.

Uiteraard werd van DOS een overwinning verwacht. “Je speelt als eersteklasser tegen een derdeklasser. Dan kun je het eigenlijk alleen maar verkeerd doen. Maar we hebben het goed gedaan. We begonnen goed en creëerden direct wat kansjes. We zaten er in de eerste helft scherp op. En als je dan vrij vlot scoort, wordt de wedstrijd gemakkelijker”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.

Een gretig DOS speelde zichzelf in het eerste half uur naar een 2-0 voorsprong. Al in de 10e minuut opende Matthijs de Blok de score. Daarna voorkwam DOS-goalie Justin Bruins de gelijkmaker. 

In de 30ste minuut viel de 2-0. Bij toeval viel de bal voor de voeten van De Blok. Vervolgens schoot hij raak. Daarvoor had Raymon Beuling een goede kans laten liggen.

Na rust ging ESC op jacht naar de aansluitingstreffer. DOS stond even onder druk, maar vervolgens deelde DOS de beslissende tik uit. Uit een voorzet tikte de ingevallen Mark Sollie in de 59ste minuut de 3-0 binnen. In de 70ste minuut deed ESC wat terug via Sven Wastenecker. 

Vervolgens liet DOS twee grote kansen liggen, waarna Sollie in de 81ste minuut wederom wist te scoren. Daarna viel de organisatie wat weg bij DOS. Dat gaf Jens Jansen de gelegenheid om de 4-2 aan te tekenen. Raymon Beuling bepaalde in blessuretijd de eindstand op 5-2.

De Velde was content met het spel van zijn ploeg. “We zitten nog steeds met blessures, er komen nog niet snel spelers terug. Het is dan toch fijn dat deze jonge ploeg sterk genoeg was om deze wedstrijd te winnen. In de eerste klasse is het voor de jonge spelers vallen en opstaan. Het is nog niet constant genoeg. Veel spelers zitten in een lerende fase en spelen voor het eerst in een eerste elftal, waarin ervaren spelers aan de kant staan. Dat maakt het lastig.” 

De trainer van DOS ziet wel verbetering bij de spelers die door de vele blessures versneld zijn gebracht in de hoofdmacht en veel speeltijd krijgen. “Matthijs de Blok heeft nu al drie wedstrijden op rij gescoord en Klaas Jan Mulder is behoorlijk sterker dan een jaar geleden. En de jongens durven te voetballen.”Gerard Meijeringh