Afbeelding
Foto: John Zoetebier

KHC uitgeschakeld door asv Dronten

Sport

KAMPEN - KHC is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de districtsbeker te bereiken. In eigen huis verloor de ploeg met 2-3 van tweedeklasser asv Dronten.

KHC boekte tegen asv Dronten een teleurstellend resultaat. Toch was KHC-trainer Kenan Durmusoglu niet eens ontevreden. 

“Ik heb spelers die weinig tot geen speelminuten maken laten spelen. Het was een meetmoment voor mij. Ze hebben het goed gedaan. Ik ben content met de manier waarop we hebben gespeeld.” 

Volgens Durmusoglu gaf hij bepaalde spelers rust. “Ik geef voorrang aan de competitie. Zaterdag spelen we tegen DOS Kampen. Daar heb ik al mijn pijlen op gericht. We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. Twee standaardsituaties hebben ons de das omgedaan. En we hebben veel kansen gehad. In de eerste en tweede helft. Na de 2-3 kregen we drie opgelegde kansen.”

KHC kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Florian van de Wal kopte raak uit een hoekschop. Enkele minuten later gaf KHC de 1-1 te gemakkelijk weg. Livia Vos verzuimde vervolgens om KHC weer op voorsprong te zetten. Voor open doel raakte hij de paal. Even later viel de 2-1 alsnog via Giorney Rojer. Daarna liet KHC kansen op 3-1 onbenut.

Na rust zakte KHC weg en sloeg asv Dronten toe. Eerst bracht doelman Bryan Wielandt nog redding, maar in de 52ste minuut scoorden de bezoekers uit een corner. Daarna kwamen asv Dronten op 2-3 via een eigen goal van Durk van der Leest. Boaz Smit en Giorney Rojer lukte het niet om nog de 3-3 te maken.

Afbeelding

Gerard Meijeringh