Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Weer nederlaag voor VV Kampen

Sport

KAMPEN - VV Kampen is na vijf competitieronden nog steeds puntloos. Zaterdag liep de ploeg tegen een vijfde nederlaag aan in de competitie. Wijthmen won met 1-3.

Vooraf was Kampen-trainer Jeroen Kloekke nog vol vertrouwen. “We vertrokken een week eerder met opgeheven hoofd uit Dronten en daarna hadden we een goede trainingsweek. Er werd lekker scherp getraind”, aldus Kloekke. Maar hij werd onaangenaam verrast. “We begonnen niet scherp en gaven teveel ruimte weg. Daardoor ontstond ook de 0-1. Daarna bleven we achter de feiten aanlopen en waren steeds te laat. Bij de 0-2 stonden we ook niet goed. In plaats van door te dekken, liepen we achteruit”, aldus Kloekke.

In de 40ste minuut kwam Kampen op 1-2. Joeri Stuivenvolt stichtte gevaar met een indraaiende vrije bal. De inzet werd nog lichtjes aangeraakt door Jurre van Vlijmen en vloog in het doel. Na rust nam Kampen het heft in handen, maar dat leidde slechts tot één goede kans. Kampen moest steeds meer risico’s nemen. Wijthmen profiteerde door de 1-3 aan te tekenen.

“Ik had me een andere start voorgesteld. Het is een mentale kwestie. Het heeft met vertrouwen te maken”, aldus Kloekke, die echter genoeg positieve dingen weet op te noemen. “We zijn op nul begonnen met als doel om er een team van te maken. Ondanks de nederlagen blijft de sfeer goed. Dat is heel positief. Daarnaast begint de organisatie om het eerste heen ‘z’n plekkie’ te krijgen. Een goede basis is belangrijk”, aldus Kloekke.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29