Afbeelding
Foto: Chris van den Berg

Topcompetitie bij KWC Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Op de zonnige baan van KWC Kampen werd zondag de laatste Topcompetitie van de KNWU gereden. Met bijna vijfhonderd rijders uit het hele land was het een heerlijke wedstrijddag. KWC was goed voor drie podiumplaatsen.

KWC organiseerde de laatste Topcompetitie voor de KNWU-rijders. Deze wedstrijd stond in eerste instantie voor maart 2020 gepland. Gelukkig voor de KWC’ers dat er toch nog een wedstrijd op hun eigen baan georganiseerd werd. 

Namens KWC reden er zeventien rijders mee. Elwin Remmerts, Celia Visch, Ryan Hartman en Lauren Minnema haalden de finale.

Elwin Remmerts en Ryan Hartman reden de hele dag enorm sterk. Met alleen maar eerste plekken mochten zij de grootste beker in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking. Deze prijsuitreiking werd gedaan in een trailer van Smit Transport.

Celia Visch was in gevecht op de baan met de wereldkampioen van 2019. Ze wist haar net niet te verslaan in de finale. Ze werd uiteindelijk twee, waar ze enorm blij mee is. 

Lauren Minnema reed in de klasse girls tot en met 8 jaar ijzersterk als 7-jarige. In de finale had ze een hele goede start, wat haar tot halverwege de baan een tweede plaats opleverde. 

Ze kon deze plek niet behouden. De meiden van een jaar ouder waren toch te sterk. Voor de plekken drie en vier was een fotofinish nodig. Uiteindelijk kwam Minnema net een centimeter tekort, ze eindigde als vierde.

Stijn van den Berg liet de afgelopen weken aan de concurrenten zien dat hij ook meedoet voor een finaleplek. Zondag kwam hij echter ten val in de halve finale. Ook Quinn Drost was op finalekoers, maar kwam ook ten val in de halve finale. Jens Minnema, Yaro Gaarenstroom en Gerlinda Remmerts kwamen ook tot de halve finale.

Lucas Bruins, Nik vd Molen, Kim vd Molen, Stan Rorije, Mika Gaarenstroom, Myrthe Kloek, Mick Witteveen en Jaco Bakker reden alleen manches.


Gerard Meijeringh