Vlnr: Celia Visch, Lauren Minnema en Elwin Remmerts
Vlnr: Celia Visch, Lauren Minnema en Elwin Remmerts Foto: Aangeleverd

Internationaal succes voor KWC’er Celia Visch

· leestijd 1 minuut Sport

RAVELS - Negen BMX’ers van KWC kwamen afgelopen weekeinde in actie bij de eerste wedstrijd van de 3 Nations BMX Cup in het Belgische Ravels. Celia Visch behaalde twee keer een derde prijs.

De 3 Nations Cup wordt verreden in België, Nederland en Duitsland. Zaterdag stonden er zes KWC-rijders aan de start en zondag negen. Met rijders uit Duitsland, België en Nederland was dit de eerste internationale wedstrijd van het seizoen. De BMX’ers hadden al mogelijkheden gekregen om zich te meten met de Nederlandse toprijders, dit weekend kon dit ook met de Belgen en Duitsers.

Celia Visch en Lauren Minnema wisten de finale te halen. Visch reed bij de Girls 15/16 naar een derde plek en Lauren Minnema eindigde bij de Girls 8 en jonger als zesde. Stan Rorije, Nik van der Molen, Kim van der Molen en Jens Minnema reden sterke manches, maar kwalificeerden zich niet voor een finaleronde.

Zondags waren ook de rijders van 17 jaar en ouder welkom om te komen rijden. Het aantal KWC’ers werd vergroot met Elwin Remmerts, Gerlinda Remmerts en Deborah Kloek. Mick Witteveen moest zich geblesseerd afmelden.

Finaleplaatsen waren er voor Elwin Remmerts, Celia Visch en Lauren Minnema. Visch reed even op een tweede plek, maar kon deze positie niet behouden. Ze finishte wederom als derde. Ook Gerlinda Remmerts lag even op plek twee in de finale, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek. Lauren Minnema wist zich naar een rommelige start op te werken van plek zeven naar plaats vijf. 

Deborah Kloek reed haar eerste internationale wedstrijd. Ze reed sterk in de manches, maar het was niet voldoende voor een finaleronde. Stan Rorije reed sterker dan zaterdag en kwam tot een achtste plek in de achtste finale. Jens Minnema, Kim van der Molen en Nik van der Molen kwamen ook zondag niet door de manches. Aankomend weekend staat de Europese ronde op Papendal op de agenda.

Gerard Meijeringh