Afbeelding
Foto: Chris van den Berg

Tien finaleplaatsen voor KWC op NK

· leestijd 1 minuut Sport

NIJKERK- Maar liefst 23 BMX’ers van de Kamper Wielerclub (KWC) kwamen afgelopen weekeinde in actie bij het Nederlands kampioenschap van de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). In Nijkerk wisten tien KWC’ers zich te plaatsen voor de finale. Yaro Gaarenstroom uit Dronten werd wederom Nederlands kampioen.

Onder perfecte weersomstandigheden werd het Nederlands kampioenschap in twee blokken verreden. In de ochtend waren de rijders jonger dan 11 jaar aan de beurt, samen met de cruisers. In de middag de rijders ouder dan 11 jaar.
Rosa Nieuwenhuize (10 jaar) reed in een ijzersterke finale naar een zesde plek, Stijn van den Berg (9 jaar) kwam ten val in de finale en werd achtste. Jens Minnema (8 jaar) kwam naast de baan en kon zijn zevende plek niet vasthouden en eindigde ook als achtste. Lauren Minnema (7 jaar) zette een aanval in op de eerste plek, maar kwam ook ten val en moest zich eveneens tevreden stellen met plek acht. Isa Borkent kwam net een puntje te kort in de manches voor de finale en Lucas Bruins kwam ten val op de finishlijn in de kwartfinale.

’s Middags was het de beurt aan de rijders ouder dan 11 jaar. Maar liefst zeven rijders van KWC stonden aan de start waarvan zes de finale wisten te halen. Tess Rorije reed haar eerste NK en behaalde een achtste plek. Quinn Drost (15 jaar) kwam uit op een vierde plek. Desi Veldwijk (16+) reed enorm sterke races en verdiende een vijfde plek in de finale.
Wederom werd Yaro Gaarenstroom (11 jaar) Nederlands kampioen. Met een fantastische inhaalactie, van de derde naar de eerste plek, was hij de concurrentie te slim af en mag hij zich weer Nederlands kampioen noemen. Podiumplekken waren er ook voor Celia Visch (15 jaar) en Gerlinda Remmerts (16+). Beide dames legden beslag op een derde plek.

Nick van Ittersum werd net vijfde in de halve finale en Jeroen Veldwijk eindigde als achtste in de halve finale. Voor Luca Nieuwenhuize stopte het NK in de kwartfinale.

Valentijn Peters, Owen van der Vegte, Mika Gaarenstroom, Bram Nieuwenhuize, Myrthe Kloek, Venna Nieuwenhuize, Anne Mae van Loo van Fiona Nieuwenhuize hebben hard gestreden, maar voor hen stopte het na de manches.


Afbeelding

Gerard Meijeringh