Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Twee BMX’ers KWC plaatsen zich voor EK

· leestijd 1 minuut Sport

BARENDRECHT - Elf rijders van KWC stonden afgelopen zaterdag en zondag aan de start bij de eerste wedstrijd in de topcompetitie in Barendrecht. Alleen rijders tot en met 16 jaar mochten deelnemen. Ryan Hartman en Celia Visch wisten zich te plaatsen voor het EK.

Na 1,5 jaar geen wedstrijden stonden de BMX-ers te trappelen om het harde trainen in de praktijk waar te maken. Voor veel rijders was het hun debuut in de topcompetitie van de KNWU. Op zaterdag waren de jongens t/m 12 jaar aan de beurt. Stijn van den Berg en Jens Minnema bij de Boys van 9 jaar, Lucas Bruins bij de Boys van 10 jaar, Nik van der Molen bij de Boys van 11 jaar en Yaro Gaarenstroom bij de Boys van 12 jaar. Nik van der Molen en Lucas Bruins kwamen niet door de manches, Jens kwam tot een vijfde plek in de kwartfinale, Stijn van den Berg reed naar een achtste plek in de halve finale en Yaro Gaarenstroom pakte een zesde plek in de halve eindstrijd.

Op zondag was het de beurt aan alle meiden tot en met 16 jaar en de Boys 12+. Zeven rijders stonden aan de start namens KWC. Mika Gaarenstroom en Kim van der Molen kwamen niet door de manches, Stan Rorije behaalde een zesde plek in de kwartfinale en Quinn Drost een vijfde plaats in de kwartfinale. Lauren Minnema, Ryan Hartman en Celia Visch wisten de finale te halen. Lauren Minnema reed als 7-jarige in de klasse Girls 5-8 jaar en werd zevende. Ryan Hartman reed bij de Boys 15 jaar en Celia Visch bij de Girls 15 -16 jaar. Ze haalden net niet het podium, maar beide rijders verdienden met hun vierde plaats wel een EK-ticket. Het EK vindt plaats in het weekend van 10-11 juli op de baan van Zolder in België.

In het weekend van 3 en 4 juli zal het Nederlands Kampioenschap in Haaksbergen verreden worden. Daarna zal gekeken worden welke rijders er voldoende punten bij elkaar gereden hebben om deel te kunnen nemen aan het WK op Papendal.


Gerard Meijeringh