Afbeelding
Foto: Archief

Wederom finaleplaats voor tennisser Ivar Vinke

· leestijd 1 minuut Sport

MEPPEL - Ivan Vinke heeft afgelopen weekeinde laten zien dat het wel goed zit met zijn vorm. De tennisser van KJLTC haalde bij de junioren Tour op het niveau Zilver de finale en verloor van Sverre Bakker.

Sinds een paar weken mogen er weer tennistoernooien gespeeld worden. Na negen maanden zonder wedstrijden kwam Vinke eind juni in actie bij een landelijk ranglijsttoernooi in Bathmen. Toen liet hij al zien dat hij de lange periode zonder wedstrijden prima had verteerd. Hij pakte in Bathmen een tweede plek. Afgelopen weekeinde bevestigde Vinke zijn goede vorm. De Kampenaar maakte een prima indruk bij het toernooi in Meppel.

Op zaterdag en zondag werd de Junioren Tour op het niveau Zilver in Meppel gespeeld. In een schema van zestien spelers trad de 15 jarige KJLTC’er aan in de categorie jongens enkel tot en met 16 jaar. Vinke kreeg als tweede geplaatste speler een bye voor de eerste ronde. 

In de tweede ronde kwam Vinke op zaterdag uit tegen Louk Rijsdijk uit Amsterdam. Deze wedstijd wist hij te winnen met 6-4 en 6-1. 

Daarna volgende op zondagochtend de halve finale tegen Mathijs Aalpol uit Eindhoven. Het werd een lastige wedstrijd voor Vinke. Aalpol speelde tactisch en haalde continue snelheid uit de rally’s. De eerste set ging na een uur spelen uiteindelijk wel naar Vinke met 6-4. Ook in de tweede set was het spannend. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Vinke sloot deze winnend af (7-6).

In de finale op zondagmiddag was Sverre Bakker uit Groningen de tegenstander. Geen onbekende voor Vinke. Beide tennissers komen elkaar al jaren tegen op de toernooien. 

In de eerste set begon Vinke direct sterk. Na een 2-1 voorsprong liep hij snel uit en wist de set met 6-2 winnend af te sluiten.  

De tweede set gaf een ander spelbeeld. De wind trok aan en begon het spel meer te beïnvloeden. Bakker ging daar het beste mee om en na vele lange games won hij de set met 1-6. 

Daarna moest een super tiebreak de beslissing brengen voor de wedstrijd. Ook hier trok Bakker aan het langste eind en won met 5-10.

Vinke was teleurgesteld door het verlies van de finale, maar kon toch ook terugkijken op een succesvol toernooi. De komende weken volgen nog meer toernooien. Begin augustus staan de Nederlandse Jeugdkampioenschappen op het programma.

Gerard Meijeringh