Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ivar Vinke start met tweede plek

Sport

BATHMEN - Na negen maanden zonder wedstrijden mocht er dit weekend weer gespeeld worden in de landelijke ranglijst toernooien voor de jeugd. Kampenaar Ivar Vinke begon sterk met een tweede plaats in het toernooi van Bathmen.

Op zaterdag en zondag werd de Junioren Tour op niveau Zilver in Bathmen gespeeld. In een schema van zestien spelers trad de 15 jarige KJLTC’er aan in de categorie jongens enkel tot en met 16 jaar.

In de eerste ronde won Vinke in twee sets (6-4 en 6-1) van Yanik Maarsen uit Culemborg. Daarna volgde de kwartfinale tegen de als tweede geplaatste Bas Bouwman uit Hilversum. In een 2,5 uur durende slopende partij trok Vinke ook deze wedstrijd naar zich toe (4-6, 7-5 en 10-5 in een super tiebreak).

Op zondagochtend speelde Vinke de halve finale tegen Daniel Ducheyne uit Den Haag. Vinke had het lastig in het begin. De vermoeidheid van zaterdag zat nog in zijn lijf en de Kampenaar kwam met 0-4 achter. Daarna kwam hij beter in zijn spel en pakte de eerste set met 6-4. Het ging een stuk gemakkelijk en Vinke won de tweede set met 6-0.

‘s Middags moest Vinke het in de finale opnemen tegen de sterke Niels Roemeling uit Groningen. De eerste set ging naar Roemeling (3-6). In de tweede set boog Vinke een 1-2 achterstand om in setwinst (6-4). In de super tiebreak trok Roemeling de wedstrijd naar zich toe (2-10). Ondanks deze nederlaag kan Vinke tevreden terugkijken.

Afbeelding

Gerard Meijeringh