Foto archief BrugMedia

Ivar Vinke start met finaleplek in Meppel

MEPPEL - Tennisser Ivar Vinke is het jaar goed begonnen. De Kampenaar behaalde bij de sterkste bezette Junioren Tour op niveau zilver in Meppel een tweede plek in de categorie jongens enkel tot en met 14 jaar.

De tennisser van KJLTC kwam op zaterdag de eerste twee ronden gemakkelijk door. Zondag speelde hij de halve finale tegen Twan Willemstijn uit Apeldoorn. De eerste set verliep stoef voor Vinke, hij maakte veel onnodige fouten. Toch wist hij de set winnend af te sluiten (6-4). Daarna ging een stuk gemakkelijker. Vinke won de tweede set met 6-0.

’s Middags volgde finale tegen Rein Koenders uit Arnhem. Een sterke tegenstander en het werd een mooie partij van ruim twee uur. De eerste set ging gelijk op met lange rally’s, waarin beide spelers elkaar voortdurend onder druk zetten. Vinke kwam met 5-4 voor en kreeg kansen om de set naar zich toe te trekken. Dat lukte niet en na een aantal spannende games won Koenders de set met 5-7.

In de tweede set kwam Vinke snel op 1-0 voorsprong, maar daarna boog Koenders de achterstand om in een 1-5 voorsprong. Vinke gaf niet op en kwam terug tot 5-5. In de laatste games trok Koenders de wedstrijd alsnog naar zich toe (5-7).

Na afloop was er teleurstelling bij Vinke over het verlies in de spannende finale, maar het niveau in deze eindstrijd was hoog en dat geeft vertrouwen voor de komende toernooien dit jaar.