Afbeelding

Ivar Vinke wint in Breda

· leestijd 1 minuut Sport

BREDA – Ivar Vinke heeft onlangs een Jeugd Ranglijst Toernooi (JRT**) in Breda op zijn naam geschreven. Het 11-jarige tennistalent uit Kampen was in de finale te sterk voor Jayden Tjong uit Zoetermeer.

In Breda kwam Vinke de voorronden redelijk gemakkelijk door. Vervolgens moest hij het opnemen tegen Floyd Frerejean. Die zette Vinke in de eerste set op een 0-3 achterstand. Daarna kwam de jonge Kampenaar beter in zijn spel en trok hij de eerste set naar zich toe (6-4). In de spannende tweede set gingen de scores op en neer. Uiteindelijk won Vinke ook deze set met 6-4. In de finale kwam hij de sterke Tjong tegen. Vinke kende een droomstart en won de eerste set met 6-1. Daarna kreeg hij het een stuk lastiger. Tjong nam in de tweede set een 3-4 voorsprong, maar Vinke trok de wedstrijd weer naar zich toe. Hij wist als beste de rust te bewaren en won ook de tweede set met 6-4.

Eerder boekte Vinke al successen bij Jeugdranglijsttoernooien in Heerenveen en Venray. In Heerenveen sneuvelde hij in enkelspel in de kwartfinale. Hij verloor in twee sets (twee keer 4-6). In het dubbelspel nam hij revanche met zijn vaste dubbelpartner Gijs de Ruiter uit Heerde. Nadat alle partijen in de voorronden werden gewonnen, waren Vinke en De Ruiter in de finale met 6-4 te sterk voor het duo Sverre Bakker en Job Weening uit Groningen.

In Venray speelde hij in de dubbel met gelegenheidspartner Hidde Schoenmakers uit Soest. Ook hier liep Vinke met zijn dubbelpartner soepel door de voorronden. In de finale werd aangetreden tegen Zwollenaar Steven Hoek en Lucas Vermeulen uit Baarn. Vinke en Schoenmakers zegevierden met 6-2 en 6-2. In het enkelspel rekende Vinke in de halve finale af met Lucas van Bruchem uit Zaltbommel (6-3 en 6-1). In de finale trof Vinke Lucas Vermeulen uit Baarn. Vinke won de eindstrijd met 6-3 en 6-1.

Al met al een mooie reeks successen voor Vinke als eerstejaars in de categorie tot en met 12 jaar.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden