De NK-finalisten van KWC.
De NK-finalisten van KWC. Foto: Aangeleverd

KWC’ers Ryan Hartman en Cecilia Visch halen podium op NK

· leestijd 1 minuut Sport

HAAKSBERGEN - Dertien BMX’ers van KWC deden afgelopen weekeinde mee aan het NK in Haaksbergen. Vijf rijders van KWC wisten een finaleplek te behalen. Ryan Hartman en Cecilia Visch haalden het podium.

Ryan Hartman en Cecillia Visch kwamen zondag in actie, toen de rijders van 13 jaar en ouder hun kunsten mochten vertonen. Voor de rijders ouder dan 17 jaar was dit de eerste wedstrijd sinds twintig maanden. Namens de Kamper Wielerclub stonden Stan Rorije (Boys 13), Quinn Drost (Boys 15), Ryan Hartman (Boys 15), Mika Gaarenstroom (Boys 16), Celia Visch (girls 15/16), Deborah Kloek (W17+), Gerlinda Remmerts (W17+), Elwin Remmerts (17-24) en Mick Witteveen (17-24) aan de start. Ryan Hartman, Cecillia Visch en Gerlinda Remmerts reden zeer sterk in de finale. Hartman reed naar een zeer verdienstelijke tweede plek. Visch eindigde op een mooie derde plek en Remmerts eindigde als zesde. Elwin Remmerts reed alle ritten ver voor zijn concurrentie, maar in de finale maakte hij een foutje bij de start, waardoor hij tegen het hek botste en als laatste vertrok. Hij nam zijn verlies en reed de race rustig uit om zichzelf te sparen voor het EK en WK.

Mika Gaarenstroom, Deborah Kloek en Mick Witteveen kwamen niet door de manches. Stan Rorije wist zich verrassend te plaatsen voor de kwartfinale en kwam net een plekje te kort voor de halve finale. Quinn Drost reed zijn eerste NK en kon tevreden terugkijken met een zesde plek in de halve finale.
Het NK begon zaterdag voor KWC met de jeugdrijders onder de 13 jaar. Yaro Gaarenstroom (Boys 12) reed sterke manches met een constante tweede plek. In de kwartfinale kwam hij niet verder dan plek zes, waardoor zijn wedstrijd daar stopte. Jens Minnema (Boys 9) en Kim van der Molen (Girls 9/10) haalden de kwartfinales niet. Lauren Minnema reed in een gemengde klasse van Boys/Girls 7 heel sterk en plaatste zich voor de finale. Ze eindigde als vijfde.

Gerard Meijeringh