Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gerlinda Remmerts en Lauren Minnema Gelders kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

GELDERMALSEN - Dertien rijders van KWC verschenen zaterdag aan de start van de eerste PK van de NFF. Deze eerste provinciaal kampioenschap werd gereden in Geldermalsen en werd druk bezocht door vele rijders uit heel Nederland. Gerlinda Remmerts en Lauren Minnema lieten zich kronen tot Gelders kampioen.

De provinciale kampioenschappen van de NFF zijn wedstrijden die op dagleeftijd gereden worden en daardoor erg uitdagend voor de rijders. Elke wedstrijd kun je andere tegenstanders treffen. De meiden van de KWC waren goed vertegenwoordigd in de finales. Maar liefst vijf van de zes finalerijders waren meiden. 

Quinn Drost kwam bij de jongens van 15 jaar net naast het podium, Kim van der Molen werd bij de meiden van 8 en 9 jaar vierde en Anne Mae van Loo eindigde als vierde bij de meiden van 16+. Desi Veldwijk kwam uit op een achtste plek bij de meiden van 16+. De klasse van meiden 16+ werd goed vertegenwoordigd door de KWC, want Gerlinda Remmerts wist daar de winst te pakken. De eerste helft van de race lag ze tweede, maar met meer snelheid op het derde stuk legde ze beslag op de eerste plaats. 

Lauren Minnema reed ijzersterk bij de meiden van 6 en 7 jaar en wist elke race met een grote voorsprong te winnen. Ook in de finale kwam ze als eerste over de finish. Samen met Gerlinda Remmerts mag zij zich de Gelders kampioen van 2021 noemen. 

Lucas Bruins en Jens Minnema reden bij de jongens van 9 jaar. Bruins werd zevende in de halve finale en Minnema eindigde als zevende in de kwart finale. Nik van der Molen reed bij de jongens 11 jaar en pakte in elke race een achtste plaats. Owen van der Vegte (13) en Jeroen Veldwijk (14) wisten beiden de halve finale te halen, maar kwamen net tekort om door te gaan naar de finale. Mick Witteveen reed geblesseerd twee manches en moest zich toen afmelden. Myrthe Kloek reed sterke manches, wist geen rechtstreekse finaleplaats in de wacht te slepen.

Gerard Meijeringh