Stockfoto

DOS Kampen onderuit bij Nunspeet

NUNSPEET - DOS Kampen heeft zaterdag de zege tegen Bennekom geen goed vervolg kunnen geven. In Nunspeet verzuimde DOS om voor rust kansen om te zetten in treffers. Nunspeet won uiteindelijk met 4-1.

Het fysieke sterke Nunspeet begon opportunistisch. De ploeg probeerde DOS onder druk te zetten, maar de Kamper bezoekers kwamen deze fase ongeschonden door. Net toen DOS wat beter ging voetballen, kwam Nunspeet op voorsprong. Na een corner werd de bal teruggelegd. Lars ten Dolle kopte raak.

DOS kwam in de eerste helft niet tot scoren, maar deed zichzelf daarmee tekort. Kansen waren er voor Matthijs de Blok, Timo Petersen, Burak Alp en Klaas Jan Mulder, maar de bal ging er niet in. Nunspeet was efficiënter en kwam in de 37ste minuut op 2-0. Uit een goede aanval scoorde Dominique van de Grift.

In de tweede helft werd Mitchell Hooisma ingebracht en probeerde DOS wat te forceren. In de 68ste minuut viel echter de 3-0. Nick Notrot werd vervolgens als stormram gebruikt. DOS kwam in de 78ste minuut terug tot 3-1. Op aangeven van Hooisma tikte Matthijs de Blok de 3-1 binnen. Daarna ging DOS op jacht naar meer succes. Er was nog een kopkans voor Mark Solllie, maar daar bleef het bij. In de blessuretijd bepaalde Nunspeet de eindstand op 4-1.

“Ik had gehoopt dat we de lijn van Bennekom door konden trekken. Dat is niet gelukt. Het was een verdiende nederlaag, maar wel geflatteerd”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.