Afbeelding
Stockfoto

KV DOS Kampen weer met lege handen

Sport

LEUSDEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman zijn ook in de achtste wedstrijd van de veldcompetitie met lege handen achtergebleven. Antilopen was met 25-13 te sterk.

DOS kende een goede start en kwam op voorsprong, maar de tegenstander was niet ver weg. Na 6-6 nam Antilopen het over. De ploeg uit Leusden had in de eerste helft een hoog scoringspercentage en stond bij rust op een 17-10 voorsprong.

Na rust konden de geelzwarten niet tot scoren komen. Antilopen liep uit naar een ruime 22-10 voorsprong, voordat DOS weer een kans benutte. De wedstrijd was uiteraard beslist. Jonathan van Ham maakte vervolgens nog de eerste minuten in de hoofdmacht.

“We begonnen sterk en namen brutaal de leiding. De eerste twintig minuten lieten we goed en verzorgd korfbal zien. Daarna zakte het compleet in, verkeerde keuzes en niet de juiste mensen op de plekken”, aldus DOS-trainer Jongman. “We gaan ons nu opmaken voor de zaal. Het zou fantastisch zijn als de Duck Side weer van zich laat horen tijdens de thuiswedstrijden en achter het team gaat staan. Dat zal de ploeg een extra boost geven.” Een boost kan de ploeg wel gebruiken. DOS is na acht speelronde nog zonder punten op op het veld. Degradatie uit de overgangsklasse op het veld lijkt onafwendbaar.

Gerard Meijeringh