Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk weet muur Noord Veluwe Boys niet te doorbreken

Sport

ZALK - In eigen huis is Zalk er niet in geslaagd om van Noord Veluwe Boys te winnen. De ploeg van trainer Egbert Kragt bleef steken op 0-0. “Teleurstellend. We hadden deze wedstrijd moeten winnen, maar we kwamen er niet door”, aldus Kragt.

Zalk maakte in het eerste half uur een matige indruk. “We waren slecht in de passing en wilden teveel forceren. We vergaten van kant tot kant te spelen. In het laatste kwartier voor rust ging dat beter. Maar aan de laatste pass kwamen we niet toe”, aldus Kragt.

Ook na rust lukte dat niet. “We hadden wel het meeste balbezit, maar konden onze dadendrang niet omzetten in daden. We hebben de gehele wedstrijd geen grote kansen gehad. Daarom verdienden we ook niet om te winnen. We waren niet goed genoeg en hebben te weinig gecreëerd. We vonden het gat niet. Aan de andere kant hebben we ook niks weggeven. Daarvoor verdienen de jongens wel een compliment.” 

Kragt rekent er, evenals veel anderen, op dat de KNVB deze week kiest voor een vervroegde winterstop in het amateurvoetbal. “Je kunt niet zeggen: Niet trainen, wel voetballen. De KNVB moet de wedstrijden voor de komende drie weken eruit gooien”, aldus Kragt, die aankondigt dat zijn ploeg wel oefenwedstrijden gaat spelen. “Je moet ritme houden. We kunnen het ons niet permitteren om nu al met winterstop te gaan.”

Gerard Meijeringh