Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk geeft niet thuis tegen ’t Harde

· leestijd 1 minuut Sport

’T HARDE - Zalk bleef zaterdag met lege handen achter in ’t Harde. Met name in de eerste helft was de thuisploeg veel beter dan Zalk, dat met 2-1 verloor.

Zalk kwam in de 14e minuut op achterstand. Dat was de enige tegentreffer voor Zalk in de eerste helft en daar mocht de ploeg zeker niet over klagen. ’t Harde was in de eerste helft veel sterker en miste veel kansen. We hadden in de eerste helft ook met 3-0 of 4-0 achter kunnen staan”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt. 

“We gaven niet thuis en waren niet scherp. Het zat er niet in. ’t Harde zat overal bovenop en toonde veel wilskracht. En ons middenvelder was vandaag niet in goeden doen. Dat kan gebeuren. Ons middenveld heeft dit seizoen vaak wedstrijden voor ons gewonnen. Dit keer was het anders. Dat kan gebeuren. Het zijn mensen en geen machines, maar ook onze aanvallers en verdedigers hadden hun dag niet”, aldus Kragt.

Na rust kwam ’t Harde op 2-0 via een prachtige omhaal. “Toen liepen we nog meer achter de feiten aan. Toen heb ik gezegd dat we het middenveld moesten overslaan. We zijn gaan spelen met vier verdedigers, twee middenvelder en vier aanvallers.”
Deze opportunistische tactiek werkte. Zalk kreeg meer grip. Simon van Halm maakte de 2-1. Het was zijn honderdste treffer in de hoofdmacht van Zalk. Van Halm werd aangetikt en benutte de toegekende strafschop. Daarna kreeg Zalk nog kansen op meer, maar de 2-2 bleef uit.

“Eigenlijk moet je dan de trekker overhalen, al was dat niet verdiend geweest. We hadden absoluut geen gelijkspel verdiend, maar deze wedstrijd mag je met onze kwaliteiten eigenlijk niet verliezen. Met onze ploeg moet je hier gewoon winnen”, aldus Kragt.

Gerard Meijeringh