Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Egbert Kragt gaat door bij Zalk

Sport

ZALK - Egbert Kragt zit ook komend seizoen op de bank bij Zalk. De hoofdtrainer uit Elburg heeft zijn contract met een jaar verlengd. Ook verzorger Jimmy Roessler gaat nog een jaar door.

Kragt spreekt van een beslissing op basis van gevoel. “Ik ben nog niet zo lang bezig bij Zalk. Dit is mijn vierde maand. Je moet op korte termijn beslissen over je toekomst, maar dat weet je als trainer. Dan kijk je naar de eerste indrukken. We hebben een leuke groep. Een selectie met knetterveel mentaliteit. Met jongens die er hard voor willen werken. Daarnaast is Zalk een fijne club met fijne mensen. Het voelt warm aan bij Zalk. Dat spreekt me aan, daar voel ik me prima door.”

Kragt heeft geen moment overwogen om ergens anders aan de slag te gaan. “De spelers zijn samen met mij aan iets begonnen. Dan wil je het als voetballer ook afmaken. Dan is het niet netjes om weg te lopen. Ik wil graag door. Dit is een leergierige groep”, aldus Kragt. 

Hij heeft er alle vertrouwen in heeft dat de groep bij elkaar blijft. “Ik koop een bungeekoord om ze allemaal op ons sportpark te houden”, grapt Kragt. “We hebben goede ideeën over voetbal en het is leuk om bij ons te voetballen, te trainen en na afloop gezamenlijk wat te drinken. Dat is allemaal aanwezig bij Zalk.


Gerard Meijeringh