Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Belangrijke zege Zalk

· leestijd 1 minuut Sport


SINT JANSKLOOSTER - Zalk heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. Concurrent VHK werd met 1-2 verslagen in een moeizaam duel. “Het ging niet gemakkelijk, maar het was wel een terechte overwinning”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt.

Beide teams moesten aantreden op een moeilijk te bespelen veld. “Op dit veld viel bijna niet te voetballen. Mijn vader is boer en heeft betere weilanden dan dit veld”, aldus Kragt.

Zalk kwam er al snel achter dat het moest improviseren. “We waren meer dan ons lief was gedwongen om het middenveld over te slaan, omdat je anders teveel risico’s neemt.” Zalk probeerde vooral via de zijkanten te voetballen. Dat lukte prima in de 35ste minuut. Emiel Post kwam op en leverde een goede voorzet af. Aart Schreuder kopte vervolgens raak.
Zalk was in de eerste helft de betere ploeg, maar in de tweede helft kwam VHK veel meer in het stuk voor. De ploeg uit Sint Jansklooster ging veel steviger de duels aan en knokte zich terug in de wedstrijd. De dadendrang van VHK leidde in de 55ste minuut tot de gelijkmaker. De assistent-scheidsrechter van Zalk vlagde voor buitenspel, maar de arbiter keurde de treffer goed. In de 68ste minuut kwam Zalk weer op voorsprong. Na balverlies bij VHK zette Zalk een goede aanval op. Simon van Halm speelde twee man uit en schoot de bal strak in de hoek.
Daarna probeerde VHK nog van alles. De ploeg kreeg nog één grote kans, maar Emiel Post wist met behulp van de paal een doelpunt te voorkomen. Met een heersende Jeroen van den Bosch achterin wist Zalk de zege over de streep te trekken.

Door de zege is Zalk opgeklommen naar de derde plek en heeft het concurrent VHK op drie punten achterstand gezet.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39