Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk bezwijkt na rust tegen Dieze West

Sport

ZWOLLE - Ook Zalk is het niet gelukt om Dieze West in bedwang te houden. Bijna de gehele eerste helft hield de ploeg zaterdag stand, maar vlak voor rust sloeg de koploper toch toe. Na rust was Zalk gedwongen om de boel verder op te gooien en wervelde de Zwolse ploeg naar een ruime 5-0 zege.

Zalk speelde een prima eerste helft en gaf bijna niets weg. “We hadden het in de eerste helft goed voor elkaar. Onze organisatie stond goed, maar we konden zelf ook weinig creëren”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt. Vlak voor rust sloeg Dieze West toch toe. “Dat was uit een klutsbal, een lucky goal”, aldus Kragt.

De 1-0 was een fikse tegenvaller voor Zalk. De ploeg begon op dezelfde manier aan de tweede helft. In de 60ste minuut kwam Dieze West op 2-0. Een voorzet werd van richting veranderd en vloog in het doel. “Toen gingen we risico’s nemen. We gingen voor de 2-1, maar daardoor werd het veld lang. Toen kon je goed zien hoe fantastisch Dieze West kan voetballen en liepen ze gemakkelijk uit naar 5-0.

Kragt was na afloop lovend over zijn spelers. “Ze hebben het hartstikke goed uitgevoerd. Ik heb het strijdplan gemaakt en ik ben verantwoordelijk. Onze spelers hebben er alles aan gedaan”, aldus Kragt die een week eerder nog samen met zijn spelers oliebollen aan het bakken was op zaterdag. “We hebben er meer dan tweeduizend verkocht en iedereen was enthousiast. Ook over de smaak”, aldus een lachende Kragt.

Gerard Meijeringh