Afbeelding
Stockfoto

Thuisduels voor DOS en IJVV, ’s-Heerenbroek treft VV Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - In de eerste klasse D hoopt DOS Kampen zaterdag de laatste plek te verlaten. De poelänten treffen zaterdag thuis DOS ’37. Bij winst doet DOS de laatste plek over aan De Merino’s, dat zaterdag niet in actie komt tegen CSV Apeldoorn. Dit duel is afgelast. Ook de wedstrijd van Go-Ahead Kampen is geschrapt.

De grote vraag is of dit de laatste competitieronde is die dit jaar nog wordt afgewerkt. Vanavond is er weer een persconferentie en worden nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Inmiddels is al uitgelekt dat het kabinet vanaf zondag de amateursport elke dag vanaf 17.00 in het slot wil gooien. In dat geval kunnen amateursporters ’s avonds niet meer trainen en lijkt het logisch dat de KNVB kiest voor een vervroegde winterstop.

In het programma van komende zaterdag zien we een thuisduel voor DOS Kampen in de eerste klasse D. Na een vrij weekend vanwege het schrappen van de derby tegen KHC smacht DOS Kampen naar een zege in de eerste klasse D. De ploeg van trainer Henk de Velde pakte slechts drie punten in zeven wedstrijden en is hekkensluiter. Tegenstander DOS ’37 heeft zes punten meer en staat op een negende plek. Deze week werd bekend dat DOS Kampen aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de trainers Henk de Velde en Marcel Post.

KHC speelt zaterdag een uitduel bij Hierden. Deze ploeg verraste afgelopen zaterdag door te winnen bij Go-Ahead Kampen. Hierden staat twaalfde in de eerste klasse en staat op zeven punten. KHC heeft een punt meer. De ploeg van trainer Kenan Durmusoglu speelde al vijf keer gelijk.

In de tweede klasse H verloor IJVV de afgelopen twee duels. Daardoor is IJVV gezakt naar de derde plek op de ranglijst. Zaterdag gaat IJVV voor de vijfde zege in de competitie. Dat dient te gebeuren tegen ZAC, dat is terug te vinden op de zesde plek en drie punten minder heeft dan IJVV.

In de vierde klasse D ontvangt ’s-Heerenbroek VV Kampen. De ploeg van de trainers Freddie van den Burg en Carlo Bergsma verloor zaterdag bij Wijtmen en staat op een toch wel teleurstellende achtste plek. Kampen pakte in deze competitie nog geen enkel punt en staat afgetekend onderaan. Zalk leed afgelopen zaterdag een dure nederlaag en ontvangst zaterdag Noord Veluwe Boys, voorlaatste in de vierde klasse D. Wilsum treft thuis ’t Harde. 

Programma
Eerste klasse D (9e speelronde)

Hierden - KHC 15.00 uur
DOS Kampen - DOS ’37 15.00 uur
Nunspeet - Go-Ahead Kampen afgelast

Tweede klasse H (9e speelronde)
IJVV - ZAC 15.00 uur

Vierde klasse D (8ste speelronde)
Zalk - Noord Veluwe Boys 14.30 uur
’s-Heerenbroek - VV Kampen 14.30 uur
Wilsum - ’t Harde 14.30 uur

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29