Foto Tennekes

Zalk doet goede zaken met overwinning op wilskracht

ZALK - Voor Zalk stond zaterdag pas de eerste competitiewedstrijd van 2022 op het programma. Het was meteen belangrijke. In de strijd om de overige prijzen achter de eenzame koploper Dieze West deed Zalk zaterdag goede zaken. De ploeg van trainer Egbert Kragt won met 2-0 van CSV ’28. Dinsdag wacht het inhaalduel bij VV Kampen. Bij winst is Zalk de nieuwe nummer twee in de vierde klasse D.

Voetballend had CSV ’28 zaterdag meer te bieden dan Zalk, maar de ploeg mist fysiek en ervaring. Dat kwam zaterdag duidelijk naar voren. Zalk stelde een fikse dosis wilskracht en power tegenover en dat bleek uiteindelijk teveel voor CSV, dat ook met legen handen achterbleef omdat het scherp was in de afwerking.

In de eerste helft waren de beste kansen voor CSV ’28. Voor Zalk lagen er ook mogelijkheden, maar te vaak was de eindpass niet goed. In de tweede helft begon de Zwolse ploeg sterk en kwam Zalk even onder druk. Het was onder andere aan de goed keepende Nick Kloosterboer te danken dat Zalk niet op achterstand kwam.

Vervolgens deelde de thuisploeg een harde tik uit. Simon van Halm rukte op en schoot raak. Dezelfde Van Ham had in de 66ste minuut de 2-0 kunnen maken. Hij ging langs een verdediger, maar raakte vervolgens verstrikt in zijn eigen schijnbeweging.

Tien minuten voor tijd was CSV dicht bij de gelijkmaker, maar alleen voor de goalie ging de inzet verdween de inzet vervolgens naast het doel. Daarna gooide CSV de eigen glazen in. In de 85ste minuut werd een speler van CSV weggestuurd na een tweede gele kaart. Vlak voor tijd kon ook de keeper vertrekken. Sander Kuiper kreeg een duw in de rug van een CSV-verdediger en vervolgens deelde de goalie een tikje uit. De keeper werd met rood weggestuurd. Jeroen van den Bosch schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-0.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05