Adi Draganovic troeft een tegenstander af.
Adi Draganovic troeft een tegenstander af. Foto Tennekes

Go-Ahead doet zichzelf tekort met ruime nederlaag tegen CSV Apeldoorn

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft de weg omhoog zaterdag nog niet kunnen vinden. Althans niet qua resultaat. De Kamper formatie verloor met 1-4 van CSV Apeldoorn. Wel was het zo dat Go-Ahead een stuk beter voor de dag kwam dan een week eerder tegen Nunspeet. Maar een gebrek aan trefzekerheid en persoonlijke fouten deden de ploeg van trainer Gert van Duinen de das om.

Na de teleurstellende wedstrijd bij Nunspeet had Gert van Duinen wat wijzigingen doorgevoerd. Zo begonnen Kees Tol, Wahil Doufikar en Nick Hendriks op de bank. Het was een frustrerende middag voor Go-Ahead. De ploeg speelde best goed, maar liep tegen een ruime nederlaag op. In de eerste helft creëerde Go-Ahead Kampen veel goede kansen. Al in de 2e minuut verzuimde Nico Veldman om Go-Ahead op voorsprong te brengen. Daarna liet Luuc Knul diverse grote kansen liggen. Go-Ahead liep al snel onnodig achter de feiten aan. In de 7e minuut pakte Patrick Maneschijn een cadeautje uit. Hij profiteerde van een foutieve terugspeelbal van Nico Veldman.

Direct na rust ging Roza Hosseini in de fout. Weer wist Maneschijn vervolgens een grote fout bij Go-Ahead af te straffen: 0-2. Luuc Knul bracht Go-Ahead vervolgens terug in de wedstrijd. Hij scoorde op aangeven van Sven Hellendoorn. Vervolgens verzuimde Hellendoorn om de 2-2 aan te teken. Een minuut later maakte CSV Apeldoorn 1-3. Go-Ahead was daarna nog enkele keren gevaarlijk, maar in de 73ste minuut besliste Nathan Greve het duel door de 1-4 aan te tekenen. Wederom ging hier een persoonlijke fout van Go-Ahead aan vooraf. Dit keer ging Tim Slijfer in de fout. In het slot kregen beide ploegen nog kansen. Het bleef bij 1-4.

“Voor voetballiefhebbers was het een leuke wedstrijd. Er gebeurde van alles, maar voor de trainer van Go-Ahead was het soms minder leuk”, aldus Van Duinen, die wel positief was over de instelling van zijn team. “Eerder tegen Hierden en de vorige wedstrijd tegen Nunspeet hebben we er te weinig energie ingestoken. Dat kan ik niet accepteren. Dat kan gewoon niet, de knop moest om. Dat gebeurde ook en daar ben ik heel blij mee”, aldus Van Duinen, die uiteraard teleurgesteld was over de nederlaag.

“We hebben teveel kansen nodig en we maken teveel opzichtige fouten. Daar kun je bijna niet tegen voetballen. Dat moet er echt uit. Ik ben wel blij met de inzet van de spelers. Daar kunnen we verder mee, maar het wordt wel tijd om punten te pakken.”

Daarmee zegt Van Duinen niets teveel. Na vijf nederlagen op rij is Go-Ahead afgezakt naar plek negen op de ranglijst. Door het spel van zijn ploeg tegen CSV Apeldoorn is hij echter positief gestemd. “We gaan zeker nog wel genoeg wedstrijden winnen als we op de mat blijven leggen wat we tegen CSV Apeldoorn hebben gebracht. Daar ben ik van overtuigd.”