Wilbert Wessels legt aan voor een van zijn 42 competitietreffers in dienst van Go Ahead Kampen.
Wilbert Wessels legt aan voor een van zijn 42 competitietreffers in dienst van Go Ahead Kampen. Foto Tennekes

Wilbert Wessels keert terug bij Go-Ahead Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Wilbert Wessels keert terug bij Go-Ahead. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen en komt over van hoofdklasser SDC Putten.

Wilbert Wessels (22 jaar) doorliep de gehele jeugdopleiding van Go-Ahead en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van de Kamper club in de uitwedstrijd tegen Nunspeet. De aanvaller wist tot aan zijn vertrek in de zomer van 2021 naar Putten maar liefst 42 keer te scoren. Dit seizoen was hij tot dusver één keer trefzeker voor SDC Putten in de hoofdklasse.

Wilbert Wessels kan zijn werk niet meer combineren met het voetballen in Putten en koos voor een terugkeer naar Go-Ahead. “Ik was op zoek naar een mooie club in de buurt. Go-Ahead Kampen zocht al in een vroeg stadium contact met mij en de gesprekken die we hebben gevoerd waren heel positief. Met name de veranderingen die er binnen de club gaande zijn geven mij een goed gevoel. Doelstelling is om met Go-Ahead te promoveren naar de hoofdklasse en belangrijk te zijn voor het team door middel van inzet, passie en doelpunten.??

Tol, Kuiper en Van Keulen

Tegenover de komst van Wessels staat het vertrek van Kees Tol en Nick Kuipers. Daarnaast stopt Laurens van Keulen na dit seizoen. Tol en Kuipers hebben aangegeven dat ze dichterbij huis willen gaan voetballen. Kuipers gaat komend seizoen spelen bij derdeklasser Hollandia T. Het is nog niet bekend waar Tol komend seizoen gaat spelen.

Verlengingen

Twaalf spelers van de huidige selectie hebben hun contract verlengd. Jurrian Zandbergen, Nick Hendriks, Niek van Enk, Bram van Enk, Sven Hellendoorn, Rob ter Horst, Dyon Kleppe, Tristan van Zuiden, Steven Vonk, Luuc Knul, Reza Hosseini en Cor Straetemans (tevens keeperstrainer) behoren ook komend seizoen tot de eerste selectie van Go-Ahead. De technische commissie van Go-Ahead is nog in gesprek met enkele spelers van de huidige selectie en met enkele spelers van buitenaf.

Uitbreiding medische staf

Go-Ahead gaat de medische staf uitbreiden met Richard Wakker en Jaap Kroes. Zij komen over van WHC. Wakker en Kroes zijn ervaren fysiotherapeuten/sportmasseurs en gaan de hersteltrainingen voor hun rekening nemen.

Gerard Meijeringh