Afbeelding
Stockfoto

KHC en Go-Ahead op trainingskamp in Spanje

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Ondanks de strenge coronamaatregelen in delen van Spanje gaan KHC en Go-Ahead Kampen van 7 tot en met 10 januari gewoon op trainingskamp. KHC reist af naar Benidorm. Go-Ahead gaat trainen in Torremolinos.

KHC vertrekt met een grote delegatie naar Spanje. “We gaan met 45 man. Bestuur, sponsors, de selectie en de begeleiding”, vertelt KHC-trainer Kenan Durmusoglu. 

“Dat geeft toch wel de onderlinge binding weer bij KHC. Leroy Knol heeft het samen met Jan Willem de Lange geregeld. De velden schijnen top te zijn. En we kunnen gewoon lekker trainen.”

Oorspronkelijk stond er een oefenwedstrijd gepland voor KHC in Benidorm, maar dit duel is geschrapt. “We gaan werken aan de teambuilding en de saamhorigheid. Ook voert de technische commissie gesprekken met spelers over het komende seizoen en daarna ga ik met de spelers in gesprek”, aldus Durmusoglu, die zich verheugt op het trainingskamp.

Go-Ahead Kampen

Dat doet ook trainer Gert van Duinen van Go-Ahead. “Ons trainingskamp gaat door. Nog wel. Tegenwoordig mag je al blij zijn om te weten wat er morgen gebeurt”, grapt Van Duinen. 

Menno Jansma is de initiator van het trainingskamp van Go-Ahead. De groep van de club van Middenwetering bestaat uit dertig personen. 

“21 spelers en negen stafleden. Vrijdagmiddag gaan we trainen. Zaterdag spelen we tegen NIVO Sparta, een eersteklasser uit district zuid 1. Zondag hebben we geen training en maandag gaan we nog wel een keer trainen. Maandagavond gaan we naar huis”, aldus Van Duinen. 

In Nederland mag er momenteel alleen overdag worden getraind en dan ook nog in tweetallen. In Spanje hebben KHC en Go-Ahead daar straks in Spanje geen last van. 

“We gaan dinsdag- en donderdagochtend nog trainen vanaf 10.00 uur. In tweetallen. In Spanje mogen we straks alles gewoon doen en als we vervolgens weer in Nederland terugkeren, moeten we weer tweetallen trainen.”

Feit is wel dat een trainingskamp in Spanje momenteel een schot in de roos lijkt door de coronamaatregelen in Nederland. In Spanje kan normaal worden getraind en dat kan voordelig uitpakken als de coronamaatregelen met ingang van zaterdag 15 januari worden versoepeld.

Gerard Meijeringh